Mainos

Kuolleeksi ilmoitettu kelkkailija kriittisessä tilassa sairaalassa

Virheellinen tieto kelkkailijan kuolemantapauksesta pääsi leviämään ilmeisesti siksi, että elvytys kesti niin pitkään. Tieto elvytyksen jatkamisesta ei tavoittanut kaikkia pelastus- ja poliisiviranomaisia.

Moottorikelkkailija loukkaantui vakavasti vajottuaan jäihin eilen Rovaniemellä. Onnettomuus sattui Sinetänsalmessa eilen iltapäivällä, kun kaksi parikymppistä miestä ajeli hämärissä järven jäällä. Ohut jää petti molempien kelkkojen alla, ja vain toinen miehistä pääsi avannosta ylös omin avuin. Toisen nostivat jäälle jonkin ajan kuluttua pelastuslaitoksen pintapelastajat.

Rovaniemen poliisista kerrottiin eilen, että mies menehtyi onnettomuuspaikalle elvytyksestä huolimatta. Iltapäivälehdet kertoivat kuitenkin tänään, että mies on hoidettavana Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja kriittisessä tilassa.

Sanomalehti Kaleva ehti jo eilen kertoa verkkosivuillaan, että palokunnan jäistä nostama kelkkailija kuljetettiin helikopterilla Ouluun jatkohoitoon. Miehen ruumiinlämpö oli tuolloin vain 27 astetta. Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksestä ei suostuttu tänä iltana kertomaan mitään tapauksesta, koska paikalla ei ollut ylilääkäriä. Myöskään Lapin hätäkeskuksesta ei kerrottu mitään.

Rovaniemen poliisi ei vastannut puhelimeen iltapäivällä ja alkuillasta lainkaan.

Harvinaisesta tapahtumasarjasta kertoivat molemmat iltapäivälehdet. Ilta-Sanomien mukaan väärä tieto pääsi leviämään ilmeisesti siksi, että elvytys kesti niin pitkään ja ettei tieto elvytyksen jatkamisesta tavoittanut kaikkia pelastus- ja poliisiviranomaisia.

Onnettomuuspaikka sijaitsee noin 20 kilometriä kilometriä Rovaniemeltä pohjoiseen. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.