Mainos

Kunnat saavat alihinnoitella liikuntapaikkansa

Kunnat saavat tarjota liikuntapaikkojaan vaikka alihinnalla. Kilpailuvirasto katsoo, ettei kunta ole elinkeinonharjoittaja eikä kuntien liikuntatilojen hinnoittelua voi arvioida kilpailunrajoituslain perusteella. Kilpailuviraston päätös tarkoittaa, että kunnat voivat edelleen tarjota liikuntatiloja urheiluseuroille maksutta tai subventoituun hintaan.

Kilpailuvirasto teki asiasta päätöksen sen jälkeen kun raumalainen liikunta-alan yritys oli valittanut, että Rauman kaupunki vuokraa tilojaan kustannuksia vastaamattomaan hintaan. SLU tyytyväinen Kilpailuviraston päätökseen. Kunnat saavat edelleen hinnoitella liikuntatilansa vapaasti. Kilpailuvirasto katsoi päätöksessään, ettei kunta ole liikuntatilojen vuokraajana elinkeinonharjoittaja eikä kunnallisten liikuntatilojen hinnoittelua voi siten arvioida kilpailunrajoituslain säännösten perusteella.

Suomen liikunta ja urheilu SLU ilmoitti tuoreeltaan tyytyväisyytensä Kilpailuviraston päätökseen tänään. Kilpailuvirasto käsitteli yksityisen raumalaisen liikunta-alan yrityksen toimeksiantopyynnön, jossa virastoa pyydettiin selvittämään Rauman kaupungin menettelytapoja liikuntapalvelujen tarjoajana.

Yritys katsoi kärsineensä taloudellista haittaa, koska Rauman kaupunki on tarjonnut sulkapallon harrastajille koulujen saleja kustannuksia vastaamattomaan hintaan. Lisäksi yhtiö pyysi selvittämään, missä määrin yhteiskunnan varoilla tai tuella tapahtuva kilpailu yleisesti aiheuttaa kilpailun vääristymää ja taloudellista haittaa liikuntapalveluja tuottaville yrityksille. SLU muistutti kannanotossaan, että liikuntalain mukaan liikunnan edellytysten luominen, liikuntapaikkojen rakentaminen ja ylläpitäminen ovat kuntien ja valtion tehtäviä. Varsinaisen toiminnan järjestävät urheilu- ja liikuntaseurat.

SLU:n projektipäällikkö Kerstin Ekman korosti kuitenkin, ettei järjestö halua Rauman tapauksen kaltaisissa tilanteissä vastakkainasettelua yksityisten liikuntapalveluita tarjoavien yritysten kanssa.
-Vaikka SLU haluaa säilyttää yleishyödyllisten yhdistysten mahdollisuuden saada kunnilta maksuttomia ja edullisia liikuntavuoroja, emme vastusta tai halua hankaloittaa liikunta-alan yrittäjien toimintaa. Liikuntapalveluja myyville yrityksille riittää asiakkaita, kun ne suunnittelevat toimintansa oikein, Ekman totesi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.