Mainos

Kuninkaan puhe näyttämölle

Suosittu Kuninkaan puhe kantaesitetään maaliskuussa Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Neljällä Oscarilla viime vuonna palkittu elokuva saa näyttämöversionsa lähes samaan aikaan Lontoossa. Kuninkaan puhe –elokuvan on Suomessa nähnyt jo lähes 200 000 katsojaa.

Kuningas Yrjö VI:n elämään perustuva Kuninkaan puhe kertoo monarkin taistelusta ja yrityksestä löytää oma äänensä. Kuninkaan roolissa on Carl-Kristian Rundman, puheterapeutti Lionel Loguena Pertti Sveholm ja kuningatar Elisabethina Vuokko Hovatta. Näytelmän ohjaa Kari Heiskanen.

Kuninkaan puhe on koskettava historiallinen draama ystävyydestä, sisusta ja sankaruudesta. Se on lämmin tarina heikkouksien tunnustamisesta ja pelkojen voittamisesta aikana, jolloin rohkeutta eniten tarvitaan. Taustalla on tositarina koko ikänsä häiritsevästä puheviasta kärsinyt Yrjö VI:sta, joka joutuu vastentahtoisesti ottamaan vastaan Englannin kruunun. Lapsesta saakka änkyttäneen kuninkaan on nyt pystyttävä vakuuttamaan koko kansakunta voitosta ja yhtenäisyydestä toisen maailmansodan aikaan.

Kuninkaan puhe sai Toronton filmifestivaalin yleisöpalkinnon viime vuonna. Se voitti seitsemän Bafta-palkintoa ja seitsemän Golden Globe -palkintoa. Elokuva palkittiin 2011 neljällä Oscarilla, se voitti muun muassa parhaan elokuvan ja parhaan käsikirjoituksen palkinnot.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.