Kuninkaallisasiantuntija kertoo – Harryn ja Meghanin muutto Los Angelesiin oli pettymys kuningatar Elisabetille

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit?

Kuningatar Elisabet harmistui kuninkaallisasiantuntijan mukaan siitä, että herttuapari muutti Kanadan sijaan Los Angelesiin.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat nyt virallisesti jättäneet taakseen kuninkaallisen elämän ja sen velvollisuudet. 1. huhtikuuta lähtien. Heihin ei enää viitata HRH-titteleillä (suom. hänen kuninkaallinen korkeutensa) eikä heitä nähdä edustamassa muun kuninkaallisen perheen rinnalla. Herttuapari ilmoitti maailmaa kohauttaneesta päätöksestään tammikuun alussa. 

Tuolloin herttuapari ilmoitti aikovansa vetäytyä kuninkaallisista velvollisuuksistaan, työskennellä jatkossa taloudellisesti itsenäisinä sekä muuttavansa Pohjois-Amerikkaan. Meghan ja Harry lomailivat viime vuoden lopulla Kanadassa ja etsivät sieltä ensin itselleen myös uutta, pysyvää kotia tammikuisen ilmoituksensa jälkeen. Maaliskuussa kuitenkin uutisoitiin, että pari muuttikin Kanadan sijaan Los Angelesiin. 

Yksi parin hovista vetäytymisen syiksi on nimetty se, että Harry ja Meghan haluavat elää yksityisempää elämää poissa parrasvaloista. Harry ja Meghan ovat olleet pitkään yksi maailman seuratuimmista pariskunnista ja parin saama mediahuomio on ollut valtavaa. He ovat keränneet osakseen myös runsaasti kritiikkiä, varsinkin brittimediassa. 

Kuninkaallisen asiantuntijan mukaan pariskunnan päätös muuttaa Los Angelesiin ei herättänyt hyviä reaktioita hovissa, varsinkaan 93-vuotiaan kuningatar Elisabetin mielessä. The Sunin kuninkaallistoimittaja Dan Woottonin mukaan muutto Kanadasta Los Angelesiin koronaviruspandemian keskellä ei ainoastaan ollut pettymys kuningattarelle, mutta lisäsi myös Harryn isoveljen prinssi Williamin ja tämän puolison herttuatar Catherinen paineita poikkeustilanteessa.

– Luulen sen olleen erityisen järkyttävää kuninkaallisen perheen jäsenille, että Harry ja Meghan eivät palanneet Isoon-Britanniaan sen jälkeen, kun prinssi Charlesin (Harryn isän) kerrottiin saaneen koronavirustartunnan. Tämä asettaa paljon paineita Williamille ja Catherinelle, sillä nyt muut kuninkaallisen perheen jäsenet ovat toimintakyvyttömiä, Wootton arvioi. 

Kuningatar Elisabet ja hänen 98-vuotias puolisonsa prinssi Philip vetäytyvät maaliskuussa Windsorin linnaan koronaviruspandemian takia. Kuninkaallinen pariskunta kuuluu viruksen riskiryhmään korkean ikänsä takia. Viime viikolla uutisoitiin, että Harryn ja Williamin isä 71-vuotias prinssi Charles oli saanut koronavirustartunnan. Tällä viikolla Charlesin kerrottiin tervehtyneen ja jättäneen taakseen seitsemän päivää kestäneen eristyksen. Charlesin vaimo, 72-vuotias herttuatar Camilla on edelleen eristyksessä, vaikka hänellä ei ole todettu koronavirustartuntaa. 

 – On kaikenlaisia tapahtumia ja Harry ja Meghan olisivat todella voineet auttaa, Wootton pohtii. 

Lähde: Cheat Sheet

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja