Harry ja Meghan palaavat Isoon-Britanniaan kesällä – kuningatar Elisabet esitti Pohjois-Amerikkaan muuttaneelle parille merkittävän kutsun

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit?

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin kerrotaan vastaanottaneen kuningatar Elisabetilta kutsun koskien tulevaa kesää. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa kuninkaallisen perheen riveissä maanantaina 9. maaliskuuta Kansainyhteisön juhlapäivän yhteydessä, jolloin he osallistuivat jumalanpalvelukseen Westminster Abbeyssa. Virallisesti Harry ja Meghan jättävät kuninkaallisen ydinperheet ja sen velvollisuudet 31. maaliskuuta. 

Pian viimeisen edustustehtävänsä jälkeen herttuapari palasi takaisin Pohjois-Amerikkaan, josta he ovat kertoneet etsivänsä uutta, pysyvää kotia. Aiemmin kerrottiin, että Meghan ja Harry aikovat asettua Kanadaan, mutta tällä viikolla uutisoitiin, että pari muuttikin alle vuoden ikäisen esikoisensa Archie Harrisonin kanssa Los Angelesiin.

29. maaliskuuta puolestaan uutisoitiin, että Harry ja Meghan ovat ottaneet Harryn isoäidiltä, 93-vuotiaalta kuningatar Elisabetilta vastaan kutsun viettää osan kesästään Balmoralin linnassa Skotlannissa. Kuningatar Elisabet ja hänen puolisonsa, 98-vuotias prinssi Philip viettävät kesäisin Balmoralin linnassa muutamia kuukausia vuosittain. 

Viime vuonna Harry ja Meghan päätyivät otsikoihin Isossa-Britanniassa kun he kieltäytyivät kuningattaren esittämästä kutsusta tulla viettämään aikaa Balmoraliin kesällä. Tuolloin kerrottiin, että Harry ja Meghan eivät halunneet viedä siihen aikaan muutaman kuukauden ikäistä Archieta Skotlantiin. 

Vierailu tulee olemaan merkittävän kuninkaalliselle perheelle monin tavoin. Hiljattain esimerkiksi uutisoitiin kuningatar Elisabetin olevan huolissaan siitä, ettei hän pääse luomaan suhdetta Harryn ja Meghanin pieneen Archie-poikaan. 

– Kuningattaren suurin pelko on, ettei hän enää näe Archieta, sisäpiiriläinen totesi tuolloin. 

Toisaalta esimerkiksi kuninkaallinen kirjeenvaihtaja Keir Simmons on todennut, ettei kuningatar Elisabet olisi niinkään vauvojen perään, joten yleisesti ottaen monarkkia ei niinkään haittaa, ettei Archie ole jatkuvasti Isossa-Britanniassa. 

Lähteiden mukaan kuningattarelle kuitenkin ylipäätään olisi tärkeää, että hänen ja Sussexin herttuaperheen suhde olisi mahdollisimman normaali. Kuningatar on painottanut julkaisemissaan virallisissa tiedotteissa, että Harrylla ja Meghanilla on hänen täysi tukensa tekemiensä päätösten suhteen. Sisäpiirilähteen mukaan Elisabet on aina tehnyt kaikkensa, jotta Harrylla ja Meghanilla olisi tervetullut ja rakastettu olo kuninkaallisessa perheessä. 

Harry ja Meghan kohauttivat maailmaa loppiaisen jälkeen tammikuussa ilmoittamalla aikovansa siirtyä sivuun kuninkaallisista velvollisuuksistaan, työskentelevänsä jatkossa tullakseen taloudellisesti itsenäisiksi brittihovista sekä muuttavansa Pohjois-Amerikkaan.

Lähde: Cheat Sheet

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja