Herttuatar Meghanin isältä jälleen tyly sivallus tyttärelleen ja prinssi Harrylle: "Heidän pitäisi olla kuningattaren tukena"

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa muiden kuninkaallisten kanssa 9. maaliskuuta

Herttuatar Meghanin isä Thomas Markle kritisoi jälleen tyttärensä ja prinssi Harryn valintoja.

Brittihovin virallisesti näinä päivinä jättävät herttuatar Meghan ja prinssi Harry muuttivat hiljattain Kanadasta Kaliforniaan. Pari siirtyi Kanadasta herttuattaren kotikonnuille Los Angelesiin ennen kuin maiden välinen raja suljettiin maailmalla jylläävän koronaviruspandemian takia.

Päätöksen on ounasteltu johtuvan siitä, että Meghanin äiti Doria Ragland asuu Los Angelesissa, missä myös Meghan vietti nuoruutensa.

Meghanin skandaaleissa ryvettynyt isä Thomas Markle ei sen sijaan riemastunut herttuaparin päätöksestä, kertoo brittilehti Mirror.

– Heidän pitäisi olla Englannissa eikä Los Angelesissa, Markle jyrähti lehdelle antamassaan erikoishaastattelussa.

– Heidän pitäisi olla kuningattaren tukena, hän sanoi ja lisäsi toivovansa pelkkää hyvää kuningatar Elisabetille sekä prinssi Charlesille.

Molemmat ovat eristäytyneet koteihinsa, ja viime viikolla uutisoitiin prinssi Charlesin saaneen koronavirustartunnan.

Sussexin herttuaparin ja heidän pienen Archie-poikansa kerrotaan asuvan noin 250 kilometrin päässä Marklesta, joka ei ole nähnyt tyttärenpoikaansa kertaakaan.

Marklen mukaan Meghan ei kuitenkaan edelleenkään ole ottanut häneen yhteyttä. Isä ja tytär eivät ole puhuneet keskenään pian kahteen vuoteen. Markle sanoo Mirrorille toivovansa, että tilanne voisi olla toisin.

– Jos voisin sanoa mitä vain Harrylle ja Meghanille juuri nyt, sanoisin, että elämä on liian lyhyt. On aika ajatella, mikä on todella tärkeää elämässä.

– Kun meidän täytyy eristäytyä fyysisesti, ei ole syytä eristäytyä myös henkisesti.

Ylevistä puheistaan huolimatta Markle on kuitenkin jo aiemmin kritisoinut tytärtään ja tämän puolisoa heidän valinnastaan. Meghanin sisarpuoli Samantha Markle on puolestaan syyttänyt heitä myös rahanahneiksi.

– Heistä voi tulla eturivin julkkiksia ja he voivat tienata kasoittain rahaa, kun tämä virusongelma on ohi. Mutta he eivät ikinä saa osakseen samanlaista arvostusta, joka heillä olisi kuninkaallisen perheen täysipäiväisinä jäseninä, myös Thomas Markle kommentoi nyt Mirrorille.

Harry ja Meghan ilmoittivat tammikuussa vetäytyvänsä kuninkaallisista tehtävistään ja oleskelivat sen jälkeen pidemmän aikaa Kanadassa.

Kuninkaallisten vartiointiin liittyvät kustannukset herättivät keskustelua jo tuolloin, sillä suurin osa kanadalaisista ei tahtonut osallistua kustannuksiin

Viime yönä Suomen aikaa myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti Twitterissä, ettei maa aio maksaa herttuaparin ja heidän poikansa turvatoimia Kaliforniassa.

– Olen kuningattaren ja Britannian suuri ystävä ja ihailija. Harryn ja Meghanin kerrottiin asettuvan Kanadaan jätettyään kuningaskunnan. Nyt he ovat jättäneet Kanadan ja muuttaneet Yhdysvaltoihin. Oli miten oli, Yhdysvallat ei maksa heidän turvajärjestelyjään. Heidän on maksettava! Trump jylisi Twitterissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja