Kuningatar Elisabet julkaisi onnittelut 60 vuotta täyttävälle prinssi Andrew'lle – someraivo leimahti välittömästi: "Ilmoittaudu FBI:lle, juhlat ovat ohi"

1:10
Prinssi Andrew vetäytyi julkisista tehtävistä Epstein-kytkösten vuoksi

Kuningatar Elisabetin sometileillä julkaistut syntymäpäiväonnittelut seksiskandaalissa ryvettyneelle prinssi Andrew’lle olivat liikaa osalle kansalaisista.

Britannian seksiskandaalissa ryvettynyt prinssi Andrew täytti keskiviikkona 19. helmikuuta 60 vuotta.

Syntymäpäivän kunniaksi kuningatar Elisabetin virallisilla The Royal Family -nimeä kantavilla sosiaalisen median tileillä julkaistiin onnittelut Yorkin herttualle.

– Tänä päivänä vuonna 1960 prinssi Andrew syntyi Buckinghamin palatsissa ensimmäisenä hallitsevan monarkin lapsena 103 vuoteen. Hyvää syntymäpäivää Yorkin herttualle, Instagramissa ja Twitterissä julkistettu onnentoivotus kuului.

Päivityksen yhteydessä hovi jakoi kaksi kuvaa päivänsankarista: mustavalkoisen vauvakuvan sekä tuoreemman potretin.

Massiiviset syntymäpäiväjuhlallisuudet oli prinssin ympärillä vellovan kohun vuoksi peruttu, mutta kaikkia kuningattaren onnitteluviesti ei kuitenkaan ihastuttanut.

Osa oli sitä mieltä, että myös julkiset onnittelut oliva liikaa, sillä Andrew'n nimi on toistuvasti noussut esille useista seksuaalirikoksista epäillyn, sittemmin jo edesmenneen Jeffrey Epsteinin toimiin liittyvässä vyyhdessä. Andrew ja Epstein olivat tiettävästi ystäviä vuosien ajan.

– Hmm, en ole varma, onko tämä viesti sopiva ottaen huomioon sen, mihin hän on ollut osallisena, eräs kritisoi Instagramissa.

– Ilmoittaudu FBI:lle, juhlat ovat ohi, toinen sivalsi.

– Tämä on kiusallista, kolmas voivotteli.

Kohu alkoi viime syksynä

Andrew on ollut valtavan kohun keskiössä syksystä 2019 saakka. Yhdysvaltalainen Virginia Giuffre on syyttänyt Epstein-vyyhdin yhteydessä myös prinssi Andrew'ta seksuaalirikoksista.

Giuffren mukaan hänet pakotettiin harrastamaan seksiä Andrew'n kanssa kolme kertaa 2000-luvun vaihteessa. Väitettyjen tekojen alkamisen aikaan Giuffre oli 17-vuotias ja Andrew nelikymppinen.

Tammikuun lopulla uutisoitiin, että yhdysvaltalaisten syyttäjien mukaan prinssi Andrew ei ole vastannut viranomaisten haastattelupyyntöihin Epsteinin tapauksen tutkintaan liittyen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja