Kuningatar Elisabet ilmaisi aiemmin tänä vuonna erikoisen toiveen – toteutui eilen illalla Charlesin noustua valtaan

MTV Uutiset Live Logo LIVE
Kuningatar Elisabet on kuollut – MTV Uutiset Live seuraa

Juhlavuonnaan kuningatar Elisabet ilmaisi toiveensa, että hänen poikansa Walesin prinssi Charlesin vaimo Cornwallin herttuatar Camilla saisi tulevaisuudessa kuningattaren arvonimen.

Yleinen odotus oli nimittäin, että Camillan arvonimi Charlesin noustessa valtaan olisi prinsessapuoliso, eikä kuningatar.

Viestissään kuningatar Elisabet totesi kuitenkin toivovansa vilpittömästi, että Charlesin noustessa kuninkaaksi hänen vaimonsa saisi kuningatarpuolison tittelin.

Viesti oli koko kansalle kirjoitettu kirjallinen viesti. Useiden mielipidemittausten mukaan kansan enemmistö ei haluaisi antaa Camillalle kuningatarpuolison titteliä vaan prinsessapuolison.

Elisabetin toive toteutui eilen, kun Camillan titteli brittihovin virallisilla kotisivuilla muuttui heti illalla suru-uutisen tultua julki The Queen Consortiksi, kuningatarpuolisoksi.

Camillan avioituminen Walesin prinssi Charlesin kanssa herätti aikoinaan voimakkaita tunteita Charlesin edellisen vaimon, prinsessa Dianan, ihailijoissa.

Vallassa historialliset 70 vuotta

Kuningatar Elisabet nousi valtaan helmikuun kuudes päivä vuonna 1952. Kuolemaansa ennen hän ehti olla vallassa historialliset 70 vuotta.

Kuningatar päätyi valtaan nuorena prinsessana, vaimona ja äitinä jo 25- vuotiaana. Hän työskenteli aina viimeisille päivilleen asti, vaikka vähensi velvollisuuksiaan iän alkaessa jo painaa.

Myös korona-aika vaikutti merkittävästi kuningattaren tapaamisiin ja hän joutui olemaan runsaasti eristyksissä tautitilanteen vuoksi.

*Päivitys kello 10.50: Artikkelia muokattu sen mukaan, että Camillan virallinen titteli on hovin mukaan muuttunut kuningatarpuolisoksi. Aiemmin jutussa kysyttiin, että toteutuuko kuningattaren toive Camillan nimittämisestä kuningatarpuolisoksi.

Lue myös:

    Uusimmat