Kuinka paljon kävelet päivittäin? Tämä määrä askelia päivässä voi pidentää elinikää

Paljain jaloin kävely on parasta jalkajumppaa 8:06
Paljain jaloin kävely voisi olla parasta jalkajumppaa, mutta miksi? Mitä asiantuntija sanoo Baba Lybeckin korkokengistä? Katso video!

Tuoreen tutkimuksen perusteella aktiivisuuden hyödyt alkavat näkyä tietyn askelmäärän jälkeen.

Päivittäinen fyysinen aktiivisuus pienentää 40–50-vuotiaiden riskiä menehtyä seuraavien kymmenen vuoden aikana. Tuoreen tutkimuksen perusteella hyödyt näkyvät, kun päivittäinen askelmäärä on vähintään 7 000.

Vähintään 7 000 askelta päivittäin ottavat menehtyivät epätodennäköisemmin

JAMA Network Open -lehden julkaisemat tulokset perustuvat 2 100 keskimäärin 45-vuotiaan 11-vuotiseen seurantaan. Osallistujat kantoivat askelmittareita vuodet 2005–2006 ja seurannan aikana heistä 70 eli runsaat 3 prosenttia menehtyi.

Tulosten perusteella vähintään 7 000 askelta päivittäin ottavat menehtyivät seurannan aikana 50–70 prosenttia epätodennäköisemmin kuin osallistujat, joiden askelmäärä oli alle 7 000 päivässä.

Treenin intensiivisyys ei vaikuttanut

Liikunnan intensiivisyys ei vaikuttanut kuolleisuusriskiin tässä aineistossa. Lisähyötyjä ei myöskään näkynyt yli 10 000 askelta päivässä kävelevillä.

Havainnot vahvistavat tutkimusnäyttöä päivittäisen maltillisen liikunnan ja fyysisesti aktiivisen elämäntavan terveyshyödyistä.

Katso myös: Tuolista pitäisi nousta jaloittelemaan kerran tunnissa, mutta hyödyttääkö se? Katso, miten viikon haaste vaikutti:

Tuolista pitäisi nousta kerran tunnissa, mutta hyödyttääkö se? Testasimme viikon ajan 1:38
Tuolista pitäisi nousta kerran tunnissa, mutta tuoko se huomattavia etuja? Kokeilimme.

Copyright Duodecim 2021. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat