Mainos

Kuinka päästä yli entisestä suhteesta?

Ero on hyvin rankka prosessi. Joskus tuntuu siltä, että elämä loppuu juuri tasan siihen ja eron aiheuttamasta surusta ja tuskasta ei koskaan voi päästä yli.

On kuitenkin hyvä huomata, että kaikesta huolimatta aurinko nousee aamulla ja laskee illalla. Maapallo pyörii yhä akselinsa ympäri ja elämä jatkuu. Askel askeleelta on siis aika siirtyä kohti uutta elämää.

The Sun kokosi viisi vinkkiä, joiden sisäistäminen saattaa helpottaa eroprosessia.

1. Hyväksy, että se on nyt ohi.

Jos olette eronneet, on syytä hyväksyä, että suhde on nyt loppu. Se on ainoa keino siirtyä käsittelemään itse eroa. Älä jää miettimään "mitä jos". Yritä sen sijaan kääntää ajatuksesi johonkin aivan muuhun positiiviseen seikkaan. Lähde viihteelle kavereittesi kanssa, keksi ja suunnittele seuraavaa lomaa, urheile…

2. Opi virheistäsi

Älä jää syyttelemään toista tai itseäsi virheistä, joita eroprosessin aikana on tehty. Ota opiksesi ja ole analyyttinen. Erittäin tärkeää tämä on etenkin, jos eroavalla pariskunnalla on lapsia. Lapsen kehityksen kannalta nimittäin on tärkeää nähdä, että aikuiset pystyvät kuitenkin käsittelemään myös eron sivistyneesti ja keskustelemaan. Jos otat opiksesi siitä, mikä meni tässä suhteessa pieleen, voit seuraavassa suhteessasi välttää samoja virheitä.

3. Tunteet tasapainoon

On terveellistä antaa itselleen aikaa surra. Muista, että sinulla on oikeus tuntea surua, loukkaantuneisuutta ja kaikkea mitä nyt milloinkin tulee mieleen. Älä anna tunteiden kuitenkaan hallita sinua ja viedä sinua mukanasi. Älä jää rypemään itsesääliin tai huku kyyneliisi. Muistele vastapainoksi myös niitä asioita, joita et todellakaan jää kaipaamaan.

4. Muista ystävät ja perhe

Hädässä ystävä tunnetaan. Sinun ei tarvitse jäädä yksin ja surra kaikkia huoliasi jossain pimennossa. Ystävät ja perhe ovat olemassa sitä varten, että he tukevat sinua, kun sinulla on rankkaa. Vastavuoroisestihan sinä olet heille läsnä, kun he sitä tarvitsevat. Tämä on ystävyyden perussääntö. Keskustele ystäviesi kanssa, jollain heistä voi hyvin olla takanaan samanlaisia kokemuksia ja he selvinneet siitä. Juttele vanhemmillesi, sisarillesi. Myös seura auttaa. Tee ystäviesi kanssa jotain, joka saa ajatuksesi muualle.

5. Uudet tavoitteet

Ero on elämän käännekohta. Tämä voi myös tarkoittaa sitä, että sen kaltaiset asiat, jotka eivät olleet ennen mahdollisia, ovat sitä nyt. Suunnittele tulevaisuuttasi itsenäisenä ihmisenä. Nyt et ole riippuvainen kenestäkään. Aseta uusia tavoitteita ja ole ylpeä itsestäsi. Sinä olet ihana.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: The Sun

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.