Mainos

KTL huolissaan kuntapalveluiden ulkoistamisesta

Kuntien teknisten liitto (KTL) on huolissaan teknisten palveluiden ulkoistamisesta kunnissa. Liiton mukaan kunnallisten tehtävien arvostus on saatava yksityisen sektorin tasolle, jolloin ammattitaitoista työvoimaa saataisiin myös kunnallisiin virkoihin ja toimiin.

- Palvelujen saattamiseksi siedettävälle tasolle kuntien pitää täyttää tyhjäksi jätettyjä virkoja ja toimia, liitto vaatii.
KTL:n mukaan kunnat lakkauttavat ja jättävät täyttämättä virkoja, kun työntekijöitä jää eläkkeelle. Palvelut hankitaan lyhyiksi kausiksi yksityiseltä sektorilta. Tällöin pitkäjänteinen palvelujen kehittäminen jää toissijaiseksi, KTL arvioi.

Palkkojen korottaminen lähemmäs yksityistä sektoria lisää KTL:n mukaan kunnan työpaikkojen kysyntää. Alemman palkan lisäksi myös eläkeiän korotukset ja lyhyet määräaikaisuudet ajavat ammattitaitoista työvoimaa yksityiselle sektorille, liitto katsoo.

KTL:ään kuuluu noin 3500 jäsentä. Liitto edustaa muun muassa kuntien teknikoita, suunnittelijoita, ATK-alan toimihenkilöitä, pelastushallinnon esimiehiä sekä viher-, puhtaus- ja ruokapalvelualaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.