Kruununprinsessa Victorian päätös: Kieltäytyy käyttämästä asustetta, jota prinsessakollegat Mette-Marit ja Mary eivät piilottele

Näin herttaisen vastaanoton kruununprinsessa Victoria sai Suomen-vierailullaan - katso video!

Ruotsin kruununprinsessa Victoria karttaa silmälasien käyttämistä toisin kuin naapurimaiden kollegat Mette-Marit ja Mary.

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa on putsaillut silmälasejaan valtiovierailulla, prinssi Daniel on totuttu näkemään silmälasit päässään edustustehtävissään, ja onpa jopa kuningatar Silvia ikuistettu tutkailemassa kännykkäänsä lukulasit nenällään.

Ruotsalaislehti Svensk Damtidningin toimituksessa on kuitenkin kiinnitetty huomiota siihen, ettei 43-vuotiasta kruununprinsessa Victoriaa sen sijaan koskaan nähdä edustamassa silmälasit päässään, vaikka hän pitää pitkiä puheita ja alkaa lähestyä ikää, jossa moni huomaa tarvitsevansa lukulaseja. Lisäksi myös Victoria on nuorempana tallentunut kuviin silmälasit päässään, mutta tätä ei ole tapahtunut enää vuosiin.

– Moni ei ehkä tiedä sitä, mutta oikeastaan kaikilla kuninkaallisessa perheessä on silmälasit. Ainoastaan kuningas ja prinssi Daniel käyttävät laseja edustustehtävissään, sanoo lehden muotiasiantuntija Johanna Lejon, jonka mukaan kruununprinsessa suosii piilolinssejä.

Naapurimaan kollega, Norjan kruununprinsessa Mette-Marit, 47, tunnetaan maanläheisestä tyylistään, kuten myös Victoriakin. Esimerkiksi omalla Instagram-tilillään Mette-Marit on julkaissut arkisia otoksia hänen ja kruununprinssi Haakonin kotoa Skaugumista sekä perheen yhteisiltä ulkoilureissuilta.

Norjan hovin virallisella Instagram-tilillä kruununprinssipari on nähty koronavuoden aikana usein rennoissa tunnelmissa hoitamassa tehtäviään etänä. Mette-Marit on nähty useissa kuvissa silmälasit päässään.

Kruununprinsessa ei ole kaihtanut lasien käyttöä myöskään julkisissa esiintymisissään. Lokakuussa hänet kuvattiin Oslossa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa tyylikkäissä laseissa.

Tanskan kruununprinsessa Mary, 49, on samaa ikäluokkaa Victorian ja Mette-Maritin kanssa. Tyylitaiturina tunnettu Mary on nähty viime vuosina useita kertoja pitämässä puheita silmälasit päässään.

Tanskan hovi julkaisi Instagram-tilillään viimeksi tammikuussa kuvan, jossa kruununprinsessa istui Mette-Maritin tapaan läppärin äärellä etähommissa trendikkäät pokat kasvoillaan – joskin vaatteet olivat Marylle tuttun tyyliin viimeisen päälle.

Victorian uskotaan välttelevän laseja siksi, ettei hän tunne oloaan mukavaksi niissä. Ruotsalaislehdessä pohditaan myös sitä mahdollisuutta, että kruununprinsessa tahtoo tehdä työnsä mahdollisimman hyvin ja saattaa vältellä esimerkiksi tilanteita, joissa joutuisi kesken kaiken korjailemaan silmälasiensa asentoa paremmaksi.

Svensk Damtidningin asiantuntija Johanna Lejon huomauttaa, ettei kruununprinsessa Victoria ole perheessään ainoa, joka karttelee silmälaseja.

– Esimerkiksi prinssi Carl Philip nähdään myös silmälaseissa ainoastaan silloin, kun hän osallistuu autokilpailuihin, vaikka hän ja hänen kumppaninsa Oscar Kylberg ovat jopa suunnitelleet oman silmälasimalliston Synsamille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja