Kruununprinsessa Victoria 43 vuotta! Rakastettu prinsessa löysi tasapainon vaikeuksien jälkeen

Ruotsin kruununprinsessa Victoria on hyvin pidetty kansan keskuudessa. 43 vuotta täyttävän prinsessan tielle on mahtunut kuitenkin myös töyssyjä.

Ruotsin tuleva kuningatar, kruununprinsessa Victoria, täyttää tänään 14. heinäkuuta 43 vuotta.

Kuninkaalliset juhlistavat prinsessan syntymäpäivää perinteiseen tapaan Öölannissa, mutta syntymäpäiväjuhlaa varjostaa tällä kertaa koronakriisi. Tämän vuoksi kruununprinsessa ei tällä kertaa tervehdi perinteiseen tapaan yleisöä Sollidenin linnan edustalla.

Kello 12 paikallista aikaa "Vickanin" kunniaksi ammutaan myös perinteiset kunnialaukaukset. Myös perinteisessä syntymäpäiväkonsertissa on tällä kertaa yleisönä vain kuninkaallinen perhe, mutta se televisioidaan tuttuun tapaan.

Hovi julkaisi syntymäpäivän kunniaksi Instagramissa kuvan säteilevästi hymyilevästä kruununprinsessasta. Kyseessä on yksi potreteista, joka julkistettiin ensimmäisen kerran Victorian ja prinssi Danielin hääpäivän alla.

Victoria nauttii Ruotsissa suurta suosiota. Tie tasapainoon on ollut pitkä, eikä kuninkaallisen elämä ole läheskään aina sujunut ilman paineita, vaan kruununprinsessan tielle on mahtunut vaikeitakin paikkoja.

Nuorena Victoria tavoitteli täydellisyyttä ja joutui tekemään hurjasti töitä koulutuksensa eteen Bernadotten sukua piinaavan lukihäiriön vuoksi. 

Myöhemmin prinsessa sairastui syömishäiriöön. Syksyllä 1997 Victoria ohjattiin hoitoon, minkä jälkeen prinsessa muutti kahdeksi vuodeksi Yhdysvaltoihin opiskelemaan, jotta toipuminen saattoi jatkua piilossa julkisuuden katseilta.

Onni löytyi lopulta, kun Victoria ihastui vuonna 2002 kuntosaliyrittäjä Daniel Westlingiin. Tavallisesta perheestä oleva Daniel ei kuitenkaan kelvannut kuninkaalliseen perheeseen heti, vaan pari joutui odottamaan vuoteen 2009 ennen kuin kuningas Kaarle Kustaa antoi siunauksensa suhteelle ja pari kihlautui. Satumaisia ja onnentäyteisiä häitä juhlittiin Tukholmassa kesäkuussa 2010, eli pari juhli tänä kesänä jo kymmenettä hääpäiväänsä. 

Vauvauutisia alettiin odottaa välittömästi häiden jälkeen, ja odotettu raskausuutinen julkistettiinkin kesällä 2011. Parin onni täydentyi helmikuussa 2012, kun esikoistytär prinsessa Estelle syntyi. Estelle sai neljä vuotta myöhemmin myös pikkuveljen, kun perheen kuopus prinssi Oscar syntyi maaliskuun alussa vuonna 2016. 

Viime syksynä tulevan kuningattaren rooli hovissa kasvoi entisestään, kun Kaarle Kustaa päätti supistaa kuninkaallista perhettä. Tämä tiesi kruununprinsessan perheelle entistä suurempaa vastuuta edustustehtävistä. Poikkeuksellisena keväänä hovi onkin julkaissut useita kuvia, joissa kruununprinsessa ja prinssi Daniel ovat hoitaneet tehtäviään esimerkillisesti etäyhteyksien kautta.

Hagan linnassa Tukholmassa asuva perhe julkisti kuitenkin keväänä myös iloisia uutisia. Perheeseen oli saatu uusi jäse, valloittavan suloinen koiranpentu Rio.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja