Victoria kukisti anoreksian ja sai unelmiensa perheen – rakastettu kruununprinsessa selätti vaikeudet

Onnea, kruununprinsessa Victoria!

Ruotsin tuleva kuningatar, kruununprinsessa Victoria, täyttää tänään perjantaina 14. heinäkuuta 40 vuotta ja on onnensa huipulla. Tie tasapainoon on ollut pitkä, eikä kuninkaallisen elämä ole aina sujunut ilman paineita.

Kansan rakastaman kruununprinsessan elämän varrelle on mahtunut vaikeitakin paikkoja. Nuorena Victoria tavoitteli täydellisyyttä ja joutui tekemään hurjasti töitä koulutuksensa eteen Bernadotten sukua piinaavan lukihäiriön vuoksi.

Lukion jälkeen Victoria muutti Ranskaan opiskelemaan ranskan kieltä Angersin yliopistoon vuonna 1996. Opintojen ja julkisuuden paineet olivat kovat ja alkoivat vaikuttaa teini-ikäisen Victorian terveyteen. Perfektionismiin taipuvainen kruununprinsessa sairastui anoreksiaan ja riutui todella laihaksi.

Syksyllä 1997 Victoria ohjattiin hoitoon, minkä jälkeen prinsessa muutti kahdeksi vuodeksi Yhdysvaltoihin opiskelemaan, jotta toipuminen saattoi jatkua piilossa julkisuuden katseilta.

Victorian elämässä tapahtui täyskäännös, kun hän tapasi kuntosaliyrittäjä Daniel Westlingin vuonna 2002. Pari alkoi seurustella, mutta suhde oli pitkään koetuksella, sillä kuningas Kaarle Kustaalla oli vaikeuksia hyväksyä tulevan kuningattaren suhdetta tavallisen kansalaisen kanssa.

Victoria kuitenkin piti päänsä ja pari sai luvan kihlautua vuonna 2009. Kuninkaallisia häitä juhlittiin seuraavana kesänä ja niitä seurasi Suomessakin yli miljoona ihmistä. Prinssin tittelin saanut Daniel jätti työnsä ja alkoi elää täyspäiväsesti kuninkaallisen arkea.

Parista tuli perhe vuonna 2012, kun parin esikoinen prinsessa Estelle syntyi. Nyt 5-vuotias Estelle on hurmannut kuninkaallisfanit ympäri maailman ilmeikkäällä olemuksellaan. Perheonni täydentyi vuonna 2016, kun perheeseen syntyi poika, prinssi Oscar.

Lue myös:

    Uusimmat