Mainos

KRP tutkii pariakymmentä epäselvää lääkekuolemaa

Sarjamurhasta epäilty kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Keskusrikospoliisi tutkii parhaillaan tarkemmin pariakymmentä epäselvää lääkekuolemaa.

Rikoskomisario Olli Töyrään mukaan poliisilla on tarkoitus tutkia tarkemmin ensi viikon aikana, löytyykö kuolemien taustalta jotain, joka viittaisi kolmesta murhasta epäiltyyn 29-vuotiaaseen mieheen.

- Olemme käyneet tähän mennessä läpi noin 6500 kuolemantapausta. Joukosta on poimittu muutamia kymmeniä, jotka eivät välttämättä liity tähän juttukokonaisuuteen millään tavalla, Töyräs kertoo.

Töyrään mukaan parissakymmenessä tarkempaan syyniin otetussa jutussa on mukana lääkeaineita. Poliisi tutkii, liittyykö tapauksiin tuttuja nimiä. Lisäksi tarkastellaan uudelleen tapahtuma-aikoja ja paikkoja.

- Nyt on tehty alustava karsinta. Tämä on rutiiniseulontaa, Töyräs toteaa.

Kaikki kuolemantapaukset ovat sattuneet Helsingissä.

Mies kuulusteltu Tampereen tapauksista

Poliisilla on tällä hetkellä varsinaisessa tutkinnassa kolme kuolemantapausta: kaksi Tampereelta ja yksi Heinolasta. Elokuussa 1996 parikymppinen mies löydettiin kuolleena Tampereen Rantaperkiön kaupunginosasta. Helmikuussa 1997 samasta asunnosta löytyi noin 30-vuotias mies. Molemmat olivat kuolleet lääkeyliannostukseen.

Viime marraskuussa puolestaan 54-vuotias helsinkiläismies kuoli Heinolassa Abalgin-kipulääkkeen yliannostukseen. Hän oli varakas entinen yritysjohtaja. Vangittu mies oli aina kuolemantapausten sattuessa paikalla ja hälytti apua.

Epäilty seurusteli 1997 kuolleen miehen kanssa ja oli vuotta aiemmin kuolleen kanssa ainakin kaveruussuhteessa. Ex-yritysjohtajan kanssa hänellä oli rekisteröity parisuhde.

Murhista epäilty mies on kuulusteltu Heinolan tapahtumista ja kuluvan viikon aikana Tampereen tapauksista. Hän kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Poliisi löysi lisää näyttöä

Vangittu mies oli edunsaajana yhdessä testamentissa, ja hän on ehtinyt saada itselleen irtainta omaisuutta.

Töyräs sanoo, että poliisi on merkittävästi edistynyt tutkinnassa ja pystynyt selvittämään asioita. Töyrään mukaan epäiltyä miestä vastaan on löytynyt lisää näyttöä. Hän ei kuitenkaan halua tarkemmin määritellä, millaista näyttöä poliisi on onnistunut löytämään.

Tarkoituksena on, että Tampereen jutut niputetaan Heinolan tapauksen kanssa ja käsitellään oikeudessa samaan aikaan. Käsittely pidetään näillä näkymin Heinolan käräjäoikeudessa heti alkukesästä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.