Mainos

KRP takavarikoi 1,5 miljoonan dollariväärennökset

Keskusrikospoliisi on takavarikoinut 3,6 kilon erän väärennettyjä ja mustaksi värjättyjä Yhdysvaltain dollareita. Väärennösten nimellisarvo on 1,5 miljoonaa Suomen markkaa. Takavarikko tehtiin viime viikolla Länsi-Suomen läänin alueella. KRP ei tutkinnallisista syistä julkista rahojen löytötapaa tarkemmin.

Väärennökset ovat 100, 50 ja 20 dollarin seteleitä. Mustat dollarit oli toimitettu suomalaiselle vastaanottajalle Nigeriasta. KRP ei halua ottaa kantaa siihen, miksi dollarit oli värjätty mustiksi. KRP epäilee väärennösten liittyvän laajaan petossarjaan, jossa suomalaisten välimiesten kautta on siirretty varoja nigerialaisille. Varainsiirrot on tehty joko kuriirikuljetuksin tai eri maiden pankkien kautta vuosina 1992-1997.

Takavarikon yhteydessä on pidätetty kaksi suomalaismiestä, jotka ovat hankkineet lainoja yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Kaksikko on ilmoittanut tarvitsevansa varat jättimäisen Nigerian-perinnön realisoimiseksi ja siitä saatavien kymmenien miljoonien dollarien kotiuttamiseksi. KRP:n tietojen mukaan mustat dollarit ja väitetty jättiperintö ovat rikoksen tekotapoina tunnettuja ympäri maailmaa.

KRP pyytää yhteydenottoa yhtiöiltä tai yksityishenkilöiltä, jotka ovat asiaan liittyen menettäneet sijoittamiaan tai lainaamiaan varoja. Rahaa on menetetty joko suomalaisten välimiesten kautta tai suoraan nigerialaisille tahoille. Virka-aikana yhteys tulee ottaa KRP:n numeroihin 03-2195804 tai 09-83886686 ja muina aikoina numeroon 0500-627743.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.