Mainos

Kristillisten mielestä hallitus säästää väärin

Kristillisen liiton eduskuntaryhmä ei tue hallituksen budjettilinjaa nyt esitetyssä muodossa, ilmoittaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouko Jääskeläinen.

Ryhmä tukisi hallituksen linjaa, jos säästöt tehtäisiin työllisyyttä edistävästi ja sosiaalisesti oikeudenmukaisesti, Jääskeläinen sanoi lausunnossaan.
-Tähän mennessä budjettikaavailut eivät ole sellaisia. Hallitus aikoo pienentää alkoholin verotusta, nostaa joukkoliikenteen ja autoilun kustannuksia, vähentää kuntien investointimahdollisuuksia ja jättää toteuttamatta edellisen eduskunnan lupauksen ruoan arvonlisäverotuksen keventämisestä, Jääskeläinen luetteli.

Jääskeläisen mielestä hallitus säästää paitsi väärällä tavalla, myös väärällä tavoitteella.
-Päätarkoituksena on saavuttaa Emu-kelpoisuus ja pienentää kurssimuutoksista aiheutunutta valtionvelan teknistä kasvua, Jääskeläinen arvosteli.

Nämä eivät Jääskeläisen mukaan ole kristillisten kannalta kyllin hyviä syitä, ja hän vaatii kokonaissuunnitelmaa verotuksesta, sosiaaliturvasta ja työn uudelleenjaosta niin, että jokaisella olisi mahdollisuus työhön, opiskeluun tai kotihoidon tuella tehtävään hoivatyöhön.

Kristillinen eduskuntaryhmä kokoontuu kesäkokoukseensa huomenna Kuopiossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.