Mainos

Kremlin entinen neuvonantaja oikeuteen Sveitsissä

Venäjän presidentin entinen neuvonantaja Pavel Borodin saapui tänään Sveitsiin, jossa häntä odottavat syytteet rahanpesusta ja rikollisjärjestöön kuulumisesta. Borodin lennätettiin Geneveen Yhdysvalloista, jossa hän oli ollut pidätettynä tammikuusta lähtien.

Borodin otettiin kiinni kansainvälisen pidätysmääräyksen perusteella kun hän yritti osallistua presidentti George W. Bushin virkaanastujaisiin 17. tammikuuta. Borodin toimi Venäjän entisen presidentin Boris Jeltsinin läheisenä neuvonantajana ja vastasi Kremlin kiinteistöasioista. Hänen syytetään ottaneen mittavia lahjuksia sveitsiläisiltä rakennusyhtiöiltä julkisia saneerausurakoita vastaan. Borodin kiistää syytökset.

Geneveen saavuttuaan Borodin kuljetettiin välittömästi poliisisaattueessa vankilaan. Hänen oli määrä saapua oikeuden eteen kuulemaan syytteet vielä myöhemmin lauantaina. Venäjän ulkoministeriö ilmoitti seuraavansa oikeusprosessia tarkasti. Aiemmin tällä viikolla ulkoministeri Igor Ivanov varoitti politisoimasta Borodinin tapausta ja kehotti sveitsiläistä tuomioistuinta noudattamaan oikeusprosessia kirjaimellisesti.

Borodinin tekemisiä on selvitelty myös Venäjällä, mutta tutkimuksista luovuttiin viime joulukuussa. Venäläiset syyttäjät päättivät myös jättää tutkimatta syytökset presidentti Jeltsinin ja tämän perheen osallisuudesta lahjusvyyhtiin. Mikäli Borodin todetaan Sveitsissä syylliseksi, häntä odottaa korkeimmillaan viiden vuoden vankeusrangaistus.

(STT-Reuters-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja