Mainos

Kreikka suivaantui kahdeksan maan Irak-aloitteesta

EU:n puheenjohtajamaan Kreikan pääministeri Kostas Simitis (kuvassa) arvosteli tänään unionin kahdeksan nykyisen ja tulevan jäsenmaan julkista tuenilmaisua Yhdysvaltain Irak-politiikalle.

-Tapa, jolla viiden EU:n jäsenen ja kolmen ehdokasmaan aloite Irakin kysymykseen ilmaistiin, ei edistä yhteisen kannan muodostamista asiaan, Simitis sanoi. Hän muistutti EU:n pyrkivän yhteiseen ulkopolitiikkaan, mikä edellyttää jäsenten keskinäisiä konsultaatioita myös Irakin tapauksessa.

Brittiläisessä Times -sanomalehdessä julkaistussa kirjeessä Britannian, Espanjan, Italian, Portugalin, Unkarin, Puolan,Tanskan ja Tshekin johtajat sanovat, ettei Euroopan ja Yhdysvaltain suhdetta saa uhrata sen takia, että Irakin nykyhallinto sitkeästi uhkaa maailman turvallisuutta.

Allekirjoittajista puuttuivat Ranska ja Saksa, jotka ovat arvostelleet Yhdysvaltoja ja sen läheistä liittolaista Britanniaa suunnitelmista hyökätä Irakiin. Allekirjoittajina olivat seuraavat maiden päämiehet Britannian Tony Blair, Espanjan Jose Maria Aznar, Italian Silvio Berlusconi, Portugalin Jose Manuel Durao Barroso, Unkarin Peter Medgyessy, Puolan Leszek Miller, Tanskan Anders Fogh Rasmussen ja Tshekin Vaclav Havel.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.