Kovia väitteitä: Myös saksalaisurheilijat ovat osana dopingskandaalia – "Minulla on tietoa"

SUEK:n lääketieteellinen asiantuntija Pekka Rauhala yllättyi Seefeldin dopingratsiasta 1:51
Suekin lääketieteellinen asiantuntija Pekka Rauhala kommentoi dopingvyyhtiä.

Itävallan hiihtoliiton puheenjohtaja Peter Schröcksnadel väittää tietävänsä, että myös saksalaisurheilijat ovat kytkeytyneet dopingvyyhtiin, joka on ravisuttanut tällä viikolla urheilumaailmaa Seefeldin MM-hiihtojen yhteydessä.

Ratsioissa pidätettiin viisi hiihtäjää, jotka kaikki ovat sittemmin tunnustaneet dopingin käytön ja vapautettu. Kyseiset hiihtäjät ovat itävaltalaiset Dominik Baldauf ja Max Hauke, virolaiset Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv sekä Kazakstanin Aleksei Poltoranin.

Heti vyyhdin paljastuttua keskiviikkoiltana Schröcksnadel löi saksalaisetkin tulilinjalle ja sanoi kuulleensa, että vyyhti koskee myös saksalaisurheilijoita. Torstaina Schröcksnadel toisti syytteensä.

– Minulla on tietoa, että saksalaisurheilijat ovat kytkeytyneet tähän, Schröcksnadel tykitti saksalaiselle MDR:lle Sportschaun mukaan.

Schröcksnadel laukoi uskovansa, että itävaltalaiset ovat dopingskandaalissa enemmän uhreja kuin syyllisiä.

Schröcksnadel jatkoi aiheesta perjantaina itävaltalaisessa Kurier-lehdessä. Hän viittasi Saksan Erfurtiin, jossa tehtiin ratsiaa Seefeldin rinnalla. Erfurtin-ratsian keskiössä oli saksalaisen lääkärin Mark Schmidtin klinikkaan. Schmidt on yhdistetty jo viime vuosikymmenellä pyöräilyn veridopingvyyhtiin.

– Päämaja on Saksassa, mutta nyt itävaltalaiset on otettu satimeen, Schröcksnadel sanoi.

– Dopingkeskus, kuten voitte nähdä, on ulkomailla.

Schröcksnadel on saanut tulitukea, joiltain asiantuntijoilta, kuten dopingin parissa tutkimustyötä tehneeltä saksalaisprofessori Werner Frankelta

Franken mukaan on selvää, että dopingvyyhtiin ovat kytkeytyneet myös saksalaisurheilijat. Hänen mukaansa se, että viiden pidätetyn urheilijan joukossa ei ole saksalaisia, johtuu Itävallan "paljon kovemmista laeista" – Itävallassa dopingin käytöstä voi saada jopa 10 vuotta vankeutta.

– Molempia pidätettyjä (itävaltalaisia) hiihtäjiä uhkaa vakavat rangaistukset, jopa vankila. Saksassa sellaista ei nähdä, Franke sanoi saksalaisen Die Weltin haastattelussa.

Toistaiseksi mitään kättä pidempää saksalaisten suhteen ei ole tuotu julkisuuteen. Saksan olympiakomitean puheenjohtaja Alfons Hörmann on sanonut saksalaiselle ARD:lle, ettei saksalaisilla huippu-urheilijoilla ole nykyisen tiedon mukaan yhteyttä Erfurtiin Schidtin klinikkaan. 

Lue myös:

    Uusimmat