Kovan luokan NBA-legenda arvioi Lauri Markkasen tilannetta – "Paljon työtä edessä"

Metta World Peace ja Hanno Möttölä intoutuivat vapaaheittokilpailuun ravintolan terassilla 0:51
Katso videolta, miten kävi Metta World Peacen ja Hanno Möttölän leikkimielisessä vapaaheittokilpailussa.

Monissa liemissä keitetty NBA-legenda Metta World Peace tyynnyttelee vaikeaa vaihetta koripallourallaan elävää Lauri Markkasta.

Loukkaantumisista viime aikoina kärsinyt Markkanen pelaa kolmatta kauttaan NBA:ssa ja Chicago Bullsissa, mutta pudotuspeleihin ei ole ollut asiaa. Pelaajan henkilökohtaisia esityksiä voi arvioida monella tapaa, mutta pistekeskiarvo Markkasella on ollut tällä kaudella uran heikoin (15,0) – 3,7 pinnaa vähemmän per peli kuin viime sesongilla. Levypalloja Markkanen on ottanut myös vähiten uransa aikana – 6,5 per peli – kun vielä viime kaudella hän poimi ottelua kohden yhdeksän levypalloa.

Koripalloikoni Hanno Möttölä arvioi hiljattain MTV Urheilulle, ettei Chicago ole Markkasen urakehityksen kannalta optimaalinen paikka pelata koripalloa.

– Lauri tarvitsisi hyvin palloa jakavan takamiehen, joka olisi kuitenkin veteraani. Sitä siellä ei tällä hetkellä ole. Se on fakta, että Lauri tarvitsee omanlaisensa joukkueen, jotta hän pääsee ihan omalle huipputasolle, Möttölä sanoi.

Vuoden 2010 NBA-mestari, entinen kohupelaaja Metta World Peace välittää puolestaan 22-vuotiaalle Markkaselle rauhaa ja malttia. Yhdysvaltalainen muistuttaa, että Markkanen pelaa NBA:ssa vasta kolmatta kauttaan – World Peace itse tahkosi NBA:ssa 17 kautta.

– Hän on nuori. Hänellä on paljon työtä edessä, World Peace sanoo MTV Urheilulle.

– Hän on todella nuori, se ottaa aikaa, legenda tyynnyttelee perään.

Vuoteen 2011 asti nimellä Ron Artest tunnettu Metta World Peace aloitti NBA-uransa juuri Chicagossa, jossa hän tahkosi 1999–2002. Indiana Pacersissa pelatessaan hänet valittiin kaudella 2003–04 NBA:n tähdistöotteluun ja sarjan parhaaksi puolustuspelaajaksi.

Vuonna 2004 World Peace sai NBA-historian pisimmän pelin aikaisista tapahtumista annetun pelikiellon ja oli sivussa loppukauden, 86 ottelua pudotuspelit mukaan lukien.

Lue myös:

    Uusimmat