Mainos

Kovan luokan konnan uskomaton tarina – kateissa liki vuoden

Itä-Suomen poliisin mukaan eilen Savonlinnasta löytyneen kovan luokan konnan tarinassa alkaa häämöttää onnellinen loppu.

Vanhempi rikoskonstaapeli Paavo Ryynänen kertoo konnan omistajan ottaneen yhteyttä tänä aamuna.

– Tänä aamuna eräs nainen soitti ja kertoi, että hänen konnansa oli kadonnut 1,5 kilometrin päästä löytöpaikkaa viime kesänä. Juttelimme enemmän ja selvisi, että kaikki tuntomerkit täsmäävät, Ryynänen kertoo.

Yksi varma tuntomerkki oli esimerkiksi se, että Hermanniksi ristityn konnan silmässä oli samanlainen vamma kuin kadonneella kilpikonnalla. 

– Se oli ollut viime kesänä nurmikolla aitauksessa ja kadonnut. Kovasti sitä oli isolla joukolla etsitty. Perheen tytär oli ollut todella harmissaan, ettei konnaa löydetty. Hän oli jättänyt sen vanhemmilleen hoitoon ulkomaanreissun ajaksi.

Sekä omistaja että poliisi uskovat Hermannin viettäneen viime kesän läheisessä järvessä polskien. Leudon talven aikana se on ollut horroksessa ja nyt lämpimällä kelillä noussut jatkamaan seikkailujaan.

– Jututtamani eläintenhoitajan mukaan tämä ei olisi ensimmäinen kerta kun näin on kilpikonnan kohdalla käynyt, Ryynänen sanoo.

Poliisilla erikoisosaamista

Tällä hetkellä Hermanni on poliisin kotona akvaariossa. 

– Se viihtyi hyvin ja söi hoivissani. Poliisilla sattui olemaan erikoisosaamista tällä alalla - itselläni on ollut samoja lemmikkieläimiä aikanaan, Ryynänen kertoo.

Ryynänen toimittaa kilpikonnan omistajalleen tänään iltapäivällä. Myös poliisia ilahduttaa se, että lemmikkiä odottaa ihminen, joka ehti jo heittää hyvästit rakkaalle eläimelleen.

Niin - nähtäväksi jää, jatkaako naaraaksi paljastunut kilpikonna eloaan Hermannina vai palauttaako omistaja sille sen alkuperäisen nimen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.