Kova arvio: Suomalaistähti uhmaa SE-lukemia ja iskee painetta suurnimille MM-finaalissa – "Se on aivan fakta"

Mikä tekee MM-pronssimitalisti Wilma Murrosta niin kovan arvokisakilpailijan? Asiantuntija Mika Järvinen vastaa 9:33
Asiantuntija Mika Järvinen analysoi videolla WIlma Murron huippukisan – mukana myös ennakointia Silja Kososen asetelmista

Moukarinheittäjä Silja Kosonen on mukana loppukilpailussa torstai-iltana Budapestin MM-näyttämöllä. MTV Urheilun asiantuntijan Mika Järvisen mukaan on hyvinkin mahdollista, että illalla nähdään Suomen ennätys. 

Kosonen selvitti todella varmoin ottein tiensä loppukilpailuun. Hän heitti keskiviikon karsinnassa oman ennätyksenä 74,19. Onnistunut heitto syntyi toisella yrittämällä.  

– Uskon, että Siljalta ei ole vielä nähty tänä kesänä sitä parasta heittoa. Suomen ennätyksen olisi hyvä tulla ensimmäisen kolmen kierroksen aikana. Mahdollisesti jopa 75 metrin ylitys, Mika Järvinen lataa. 

Naisten moukarin Suomen ennätys on 74,40. Sitä pitää hallussaan Krista Tervo.

Kososen karsinta-avaus karkasi ohi sektorin. Järvinen kiinnitti huomiota suomalaisen varmaan tekemiseen. Ensimmäisen yrityksen epäonnistuminen ei hetkauttanut tuoretta nuorten EM-kultamitalistia pätkääkään.

–  Viime vuonna, kun vaihtelua oli enemmän, niin tällainen karsinta olisi voinut olla katastrofi. Mutta kun tausta on olemassa, kaikki on kunnossa. Vaikka toinen heitto olisi epäonnistunut, niin se olisi tullut kolmannella, Järvinen pohtii. 

Kososen suoritusvarmuus herättää Järvisessä luottamusta.

– Pitää muistaa Siljan tästä kesästä, että hän on heittänyt 15 kisassa yli 70 metriä. Varmuus on korkealla tasolla, joka tuo lisää itseluottamusta. 

Järvisen arvion mukaan MM-kultaan tarvittaneen 79–80 metrin tirvaisu. Kosonen ei lähtökohtaisesti kirkkaimmasta kilpaile, mutta lajin arvaamattomuus avaa suomalaiselle yllätyssauman.

Jo karsinnassa tapahtui todellinen jättipaukku, kun maailmantilaston ykkösnainen, Yhdysvaltain Brooke Andersen jäätyi totaalisesti, eikä päässyt finaaliin. 

Mitaleille vaaditaan useamman metrin kohennus Suomen ennätykseen. Järvinen lyö kuitenkin painetta ennen kaikkea ennakkosuosikkien suuntaan. Esimerkiksi Kanadan Camryn Rogers ja Yhdysvaltain DeAnna Price ovat kaksi kovaa suosikkia. 

– Kaikki on mahdollista. Muistetaan se, että kaikki eivät onnistu, se on aivan fakta, Järvinen linjaa. 

Wilma Murto avasi MM-pronssikisaansa – seiväspaikalla hurja taso:"Kyllähän se kultareunuksen pistää" 1:21
Wilma Murto avasi MM-pronssikisaansa – seiväspaikalla hurja taso: "Kyllähän se kultareunuksen pistää"

Lue myös:

    Uusimmat