Koulupalon jälkisammutus jatkuu aamuun Kouvolassa

Kouvolan yhteiskoulun tulipalon jälkisammutus jatkuu todennäköisesti huomisaamuun. Palomiehet ovat käyneet läpi koulun tilat, eikä tietoja henkilövahingoista ole tullut.

Koulu on tärveltynyt niin pahoin, että oppilaat joudutaan sijoittamaan muihin tiloihin. Vielä ei tosin tiedetä, milloin koulunkäyntiä pystytään jatkamaan. Sen sijaan huomiset ylioppilaskirjoitukset viedään läpi muissa kouluissa. Kirjoitusten tehtävät ovat tallessa yhteiskoulun kassakaapissa.

Myös torstain penkkarit ja perjantain vanhojentanssit toteutunevat rehtorin mukaan, vaikka tulen saaliiksi jäikin niihin kuuluvaa rekvisiittaa.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta, vaan asian selvittely jatkuu normaalina palonsyyntutkintana. Myös Onnettomuustutkintakeskus ilmoitti tutkivansa yhteiskoulun palon. Tutkinnan arvellaan tuottavan tietoa muun muassa koulujen palo- ja poistumisturvallisuudesta.

Tiedotustilaisuudessa pelastusviranomaiset kiittelivät koulun rehtorin ja muun henkilökunnan toimintaa varsin uhkaavassa tilanteessa.

Rehtori oli nähnyt liekit ja savun ilmastointilaitteissa aulan ja voimistelusalin välillä. Tulipalo levitti rankasti savua myös ympäristöön, ja siksi lähistöllä olevat jäähalli ja uimahalli jouduttiin sulkemaan.

Huomenna Kouvola-talossa järjestetään oppilaille ja opettajille jälkipuintitilaisuus. Samalla pohditaan jatkotoimia.

 

Lue myös:

    Uusimmat