Mainos

Koulun opetustavat puhuttavat Ruotsissa

Jos oppilaan puheet paljastavat hänet rasismin kannattajaksi ja natsien ihailijaksi, hänelle ei ehkä anneta lainkaan arvosanaa yhteiskuntaopissa ruotsalaisessa Ytterbyn koulussa. Kouluhallituksen lakimies pitää käytäntöä epäilyttävänä.

Lähellä Göteborgia sijaitsevan Ytterbyn koulun rehtori Ann-Charlotte Brandberg sanoo, että oppilaat eivät saa puhua loukkaavasti koulutovereistaan tai muista ihmisistä.

Ytterbyn koulussa on ollut pitkään ongelmia natsisympatioiden ja rasismin takia. Nyt koulu on ryhtynyt käyttämään yhteiskuntaopin koulukurssia ongelmien voittamiseksi.

Hyväksyttävän arvosanan saadakseen on oppilaan sovellettava demokraattisia työskentelytapoja. Ytterbyn koulun mielestä oppilas ei ole tehnyt näin, jos hän puhuu loukkaavasti koulutovereistaan.

Ruotsin kouluhallituksen lakimies Ingegärd Hillborn suhtautuu epäilevästi Ytterbyn menetelmiin.

- Jos opettaja opettaa demokratiaa ja demokratian periaatteita ja oppilas osoittaa ymmärtävänsä opetuksen, mutta sanoo kuitenkin "minusta diktatuuri on parempi hallitusmuoto", niin silloin asia voi olla niin, että oppilaalla on tietämys demokratian periaatteista, mutta hän on eri mieltä. Todistuksessa on silloin arvioitava oppilaan tietämystä, Hillborn huomautti Ruotsin radion Ekot-ohjelmassa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.