Tutkimus: Joka viides yläkoululainen on kokenut nettikiusaamista

2:05

Joka viides yläkoululainen on kokenut kiusaamista internetissä.

Tämä käy ilmi Alma Median ja Lasten ja nuorten säätiön tekemästä kyselytutkimuksesta, jossa nuoret kertoivat heidän internetin ja sosiaalisen median käytöstään.

– Melko korkea prosenttiluku kertoo siitä, että myös Suomessa nettikiusaamisesta on tullut yhä yleisempi ongelma nuorten elämässä sitä mukaa, kun internet ja sosiaalisen median palvelut ovat muuttuneet keskeisemmäksi ihmisten päivittäisen vuorovaikutuksen areenaksi, toteaa Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Tuula Colliander tiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan yli 70 prosenttia yläkoululaisista on solminut uuden ystävyyssuhteen internetin välityksellä. Myös joka neljäs nuori julkaisee kuvia itsestään sosiaalisessa mediassa vähintään kerran viikossa tai useammin, vaikka kuvien julkaisu aiheutti melko paljon tai hyvin paljon ulkonäköpaineita lähes 30 prosentille vastaajista.

Myös hieman yli 40 prosenttia nuorista ilmoitti törmänneensä internetissä jonkun toisen heistä julkaisemiin kuviin tai videoihin, joita he itse eivät olisi halunneet julkaista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja