Mainos

Koulujen päättyminen kallisti kuppeja

Nuorisotyöntekijät toivovat, etteivät vanhemmat sulkisi silmiään nuorten alkoholinkäytöltä. Viinan kanssa läträäminen näyttää kuitenkin olevan nykyään aikaisempaa maltillisempaa.

Kesälomat alkavat monilla nuorilla kosteissa merkeissä. Vanhemmat eivät useinkaan tiedä mitä jälkikasvu puuhaa, joten Helsingin sosiaalivirasto järjesti pienen tutustumisretken.

- Me ollaan kierretty täällä Pohjois-Helsingin alueella kattelemassa vanhempien ja alueen nuorisotyöntekijöiden ja lastensuojelun ja poliisin kanssa vähän näitä paikkoja missä nämä lapset ja nuoret tykkää viettää koulujen päättymistä vähän märemmissä merkeissä, valoittaa Helsingin sosiaaliviraston päihdetyön koordinaattori Tommi Tossavainen tutustumisretken sisältöä.

Se että alkoholia juodaan vaikka ikä ei riittäisikään on tuskin yllätys kenellekään. Viranomaiset ja nuorisotyöntekijät toivoisivat kuitenkin, että vanhemmat eivät sulkisi silmiään siltä mitä he näkevät, erityisesti kesäviikonloppuisin.

- 37% pääkaupunkiseudun kahdeksas-ja yhdeksäsluokkalaisista ilmoittaa, että vanhemmat ei tiedä missä ne viettää viikonloppujaan, kertoo Tossavainen.

Vuosi vuodelta hillitympää

Nuorten kanssa vuosia työskennelleet kertovat, että meno on ollut vuosi vuodelta hillitympää. Kaveria ei jätetä ja viinankin kanssa ollaan varovaisempia kuin takavuosina. Kun 80- ja 90- luvulla selviämisasemalla lojui juhlapäivän jäljiltä satoja huonokuntoisia, nykyään pahnoille päätyy vain muutama.

- Hirveen harvoja tapauksia tulee. Muutamat nuoret ovat vähän huonommassa kunnossa ja jonkun perään pitää pikkaisen kattella, mutta aika pienimuotoista kuitenkin, kertoo Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön ohjaaja Leena Korhonen.

Koko maassa päättäjäisten juhlinta sujui vilkkaasti, mutta suuria vahinkoja ei sattunut. Eniten työllistivät tehtävät, jotka liittyivät päihtyneisiin, ilkivaltaan ja häiriökäyttäytymiseen.

Alaikäisten juopotteluun poliisi puuttui tehostetusti koko maassa.

Ainakin Tampereella, poliisi aikoo jatkaa tehostunutta alkoholivalvontaa läpi kesän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.