Mainos

Koulu-uhkailusta epäilty kiinni Varsinais-Suomessa

Koulu-uhkaus on käynnistänyt tänään ison operaation Kemiönsaarella Varsinais-Suomessa. Useampi poliisipartio ja helikopteri etsivät 19-vuotiasta ahvenanmaalaista miestä saatuaan ilmoituksen koulu-uhkailusta. Epäilty on ammattiopisto Axxellin opiskelija, joka oli uhannut omaa oppilaitostaan eilisiltana jutellessaan kahden opiskelijatoverinsa kanssa.

Poliisi tavoitti miehen laajan etsintäoperaation päätteeksi iltapäivällä turkulaisesta asunnosta. Poliisi ei tänään täsmentänyt uhkailun sisältöä.

Koulun luonnonvara-alayksikön päällikkö Anders Vahtola ilmoitti uhkauksesta poliisille aamulla.

- Kaksi koulumme opiskelijaa kertoi aamulla kuulemistaan uhkauksista. Pidätetty oli edellisiltana uhannut koulua ja käyttänyt uhossaan sanaa Jokela, kertoo Vahtola.

Viittaukset Jokelaan saivat niin koulun henkilökunnan kuin poliisinkin suhtautumaan asiaan vakavasti.

- Pojat tulivat rohkeasti kertomaan asiasta koulun henkilökunnalle nimenomaan siitä syystä, että epäilty oli maininnut Jokelan. Pojat toimivat mallikkaasti, kiittelee Vahtola.

19-vuotiasta opiskelijaa epäillään laittomasta uhkauksesta. Epäillyn hallusta löytyi luvallisia aseita, jotka poliisi takavarikoi. Poliisi ei tänään ollut tietoinen, oliko mies uhannut käyttää aseitaan.

- Oppilaitoksessamme voi opiskella kalastusta ja metsästystä, mutta aseet ovat kiellettyjä. Niitä ei opiskelussa tarvita, sanoo Vahtola.

Poliisi tiedottaa lisää tapahtumasta huomenna.

Kouluihin kohdistettu uhkailu työllistää edelleen poliisia. Kauhajoen koulusurmien jälkeisten viikkojen aikana uhkauksia tehtiin paljon. Nyt ne ovat vähentyneet, mutta uusia tapauksia tulee silti koko ajan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.