Koulu joutui pyytämään anteeksi: Pojat verkostoituivat, tytöt askartelivat cheerleadereiden kanssa – seksistinen teemapäivä poiki kipakkaa palautetta

2:41
Miksi "tyttöjen ja poikien leluista" pitäisi jo luopua? Asiantuntija vastaa

Yhdysvalloissa nousi kohu koulutapahtumasta, jossa pojat kuuntelivat miesroolimalleja ja verkostoituivat bisnestapahtumassa samalla, kun tytöt askartelivat cheerleadereiden kanssa.

Yhdysvaltain Etelä-Carolinassa sijaitseva koulu on joutunut pyytämään anteeksi teemapäivää, jossa se lajitteli lapset näiden sukupuolen mukaan, kertoo The State.

Poikien teemapäivä oli järjestetty kuin bisnestapahtuma: pojilla oli kravatit, he istuivat pöytiensä takana ja heille puhuivat "miespuoliset esikuvat".

Tytöt sen sijaan pukeutuivat yhteneväisiin paitoihin, istuivat liikuntasalissa, maalasivat kylttejä ja kuuntelivat cheerleaderia.

Miesroolimallit "keskustelivat poikien kanssa johtajuudesta"

Slate-lehden mukaan koulu jakoi kuvia tapahtumista Facebookissa. Tyttöjen päivä oli nimetty "loistavaksi retriitiksi", poikien päivä taas "leimahtavaksi huippukokoukseksi".

Koulu kuvaili, miten "yhteisön miesroolimallit keskustelivat poikien kanssa johtajuudesta ja luonteen merkityksestä" samalla, kun paikallinen cheerleader-ryhmä kertoi tytöille siitä, miten "tehdään yhteistyötä ja autetaan kaikkia loistamaan".

Koulu muutti kuvien kuvatekstiä 

Ei liene ihme, että kuvien tultua julkisuuteen koulua syytettiin seksistisistä asenteista. Pian kohun alettua koulu muutti kuvien kuvatekstiä neutraalimmaksi siten, että kuvauksessa puhuttiin vain yhteisön roolimalleista ja oppilasurheilijoista, jotka kertoivat "oppilaille" johtamisesta ja luonteesta.

Kuvatekstin muuttaminen ei kuitenkaan riittänyt kriitikoille.

– Pickens Countyn koulupiiri, voitte editoida tekstiä niin paljon kuin haluatte, mutta niin kauan kuin pidätte kuvat julki, ihmiset näkevät, että operoitte menneiden vuosien seksistisessä tyhjiössä, Stephen Lewis kirjoitti Daily Mailin mukaan.

Kuvia tapahtumasta levisi mediaan. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Kuvat kertovat edelleen alkuperäisen tarinan: pojat verkostoituvat miesroolimalliensa kanssa ja "sytyttävät" johtajapotentiaalinsa liekkeihin ammattimaisessa ilmapiirissä (kravatit, nimilaput, pöydät, lehtiöt) samalla, kun tytöt "säkenöivät" liikuntasalin lattialla, Gabi Stoicea sanoo.

Koulu: Pyydämme anteeksi

Koulun Facebook-julkaisu katosi myöhemmin. Koulupiiri lupasi myös pohtia sukupuolitetun päivänsä järkevyyttä. 

– Pohdimme huolia, joita yhteisömme jäsenet ovat esittäneet tämän tapahtuman ulkoasusta varmistaaksemme, että tulevat koulutapahtumamme kertovat viestiä mukaan ottamisesta ja tasa-arvosta, koulun edustaja kommentoi.

Edustajan mukaan tytöt olivat aiemmin saaneet äänestää, miten haluavat pukeutua teemapäivään. Poikien vaatteet valitsi koulu.

– Koulumme tai koulupiirimme tavoite ei ole lähettää sellaista viestiä, että oppilaiden täytyy ilmaista erilaisia luonteenpiirteitä tai etsiytyä erilaisille urille sukupuolensa perusteella, mutta on selvää, että tällaisen viestin lähetimme teemapäiviemme joidenkin erojen vuoksi, ja pyydämme tätä anteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja