Kotiyleisö kannusti Tuomisen EM-finaaliin

Olli Tuominen raivasi tiensä squashin Helsingin EM-kisojen finaaliin. Välierissä hän kellisti saksalaisen Simon Rösnerin erin 3-1 (11-9, 6-11, 11-3, 11-6).

- Avain voittoon oli tahtopelaaminen. Pelasin tarkoituksellisesti palloa taakse ja erityisesti rystyltä ja pyrin saamaan paineen kovaksi, koska se aukaisisi paikkoja ratkaisuille. Taktiikka toimi erinomaisesti, Tuominen summasi.

Ottelun lähti liikkeelle tasaisena. Tuomisen tukena oli rajusti kannustanut kotiyleisö. Tuominen vei ensimmäisen erän itselleen, mutta sisuuntunut Rösner vei voiton toisessa erässä. Kolmannessa erässä saksalaisen peli hajosi ja Tuominen kuittasi makoisan finaalipaikan suomalaisyleisön riemuksi.

Toisessa välierässä Espanjan Borja Golan oli selkeä ennakkosuosikki. Hän vastasi odotuksiin ja kukisti Ranskan Mathieu Castagnet'n 3-0 (11-8, 11-9, 11-4). Ranskalainen taisteli hyvin kaksi erää, mutta kolmas meni jo Golanille selvemmin.

Golan: "Mielenkiintoinen finaali"

Loppuottelusta Golan totesi, että Tuominen on kova vastus jolla on kotiyleisö puolellaan.

- Tulee mielenkiintoinen finaali, Golan ennusti.

Tuominen tekee lauantaisessa finaalissa suomalaista squashhistoriaa. Hänestä tulee ensimmäinen henkilökohtaisen EM-kullan tai -hopean voittanut suomalainen. Tuominen oli vuoden 2010 EM-kisoissa pronssilla.

- Aika perussettiä, lepoa, ruokailua ja aamupäivällä joksikin aikaa kentälle ja sitten katsotaan, miten käy, Tuominen kuvaili finaaliin valmistautumistaan.

Naisten loppuottelussa kohtaavat Ranskan Camille Serme ja Hollannin Natalie Grinham.

Serme kukisti välierässä Sveitsin Gaby Huber-Schmolin 3-0. Grinham puolestaan kukisti omassa välierässään Tshekin Lucie Fialovan 3-0.

Lue myös:

    Uusimmat