Mainos

Kotimainen elokuva vetää yhä hyvin

Niko - Lentäjän poika -elokuvan päänäyttelijä. Kuva: Lehtikuva.

Kotimainen elokuva on saanut tänä vuonna yhteensä jo 1,5 miljoonaa katsojaa, vaikka ensi-iltoja on vielä edessäkin. Koko viime vuonna kotimaisen katsojamäärä oli 1,3 miljoonaa. Kaiken kaikkiaan elokuvateattereissa on käyty marraskuun loppuun mennessä noin 6 450 000 kertaa, joten kotimaisten elokuvien osuus kaikista katsojista on noin 23 %.

Katsotuin kotimainen elokuva on edelleen helmikuussa teattereihin tullut lastenelokuva Risto Räppääjä, jonka on nähnyt lähes 210 000 katsojaa. Toiseksi katsotuin on Kummeli Alivuokralainen. Se on saanut jo liki 180 000 katsojaa, vaikka sen ensi-ilta oli syksyllä. Niko - Lentäjän poika -animaation on nähnyt 168 000 katsojaa ja Päätalollakin on koossa jo yli 100 000 lipunostajaa.

Kuukausi sitten ensi-iltansa saanut kauhuelokuva Sauna on sen sijaan osoittautunut pienen piirin elokuvaksi. Sillä on koossa alle 20 000 katsojaa. Myös Mika KaurismäenKolme viisasta miestä -elokuvan menestys on vaatimatonta. Reilussa kahdessa viikossa sen on nähnyt hiukan yli tuhat katsojaa. Sitä tosin esitetäänkin vain kolmella kopiolla.

Kaikista elokuvista katsotuimmaksi on noussut Abba-yhtyeen musiikin ympärille rakennettu Mamma Mia!, jolla on jo noin 400 000 katsojaa.

Kaksi ensi-iltaa jäljellä

Kotimaisia ensi-iltoja on tämän vuoden puolella odotettavissa vielä kaksi. Ensi perjantaina teattereihin tulee Heikki KujanpäänPutoavia enkeleitä, joka kertoo kirjailijapariskunta Lauri Viidan ja Aila Meriluodon repivästä rakkaudesta. Elokuvan pääosissa nähdään Elena Leeve, Tommi Korpela ja Elina Knihtilä.

Tapaninpäivänä ensi-iltansa saa vuoden viimeinen kotimainen, JP SiilinBlackout. Se kertoo miehestä, joka herää pitkästä koomasta ja saa kuulla, että hänen päässään on selittämätön, naulapyssyllä ammuttu naula.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.