Kotihälytyskeikka yllätti partion: Asukas yritti iskeä poliisia miekalla Lappeenrannassa

Poliisi sai kotihälytystehtävän Lappeenrannassa sijaitsevaan yksityisasuntoon. Kun poliisipartio saapui paikalle, asukas otti poliisit vastaan miekan kanssa.

Tapaus ajoittuu kesäkuulle 2022.

Saavuttuaan kohteelle toinen poliiseista huusi asunnon oven ulkopuolella, että "täällä on poliisi". Asukas avasi ulko-oven niin, että se jäi turvaketjun varaan. 

Samassa partion yllätykseksi ovenraosta työntyi nopeasti ulos miekka poliisin kasvojen korkeudella. Mies yritti tuikata miekalla poliiseja.

Miekka jäi noin 20–30 sentin päähän toisen poliisin kasvoista ja noin metrin päähän hänen työparistaan.

Asukas kertoi pelänneensä

Poliisi käskytti miestä luopumaan miekasta ja avaamaan partiolle ulko-ovensa. Mies tottelikin poliisin käskyä.

Asunnon sisätiloissa poliisi otti miehestä hallintaotteen ja joutui raudoittamaan tämän. Poliisin viedessä miestä partioautoon mies tarttui ovenkarmeihin käsillään, heittäytyi jalattomaksi, harasi vastaan ja potkaisi toista poliiseista.

Oikeudessa miekkamies kiisti rikossyytteet. Hän kertoi, että joku oli käynyt aiemmin hänen ovensa takana huutamassa ja hän oli ollut siksi peloissaan.

Poliisin saapuessa hän kertoi luulleensa, että sama huutelija oli jälleen oven takana ja päätti näyttää tälle miekkaa ovenraosta.

Etelä-karjalan käräjäoikeus katsoi, että 39-vuotias mies syyllistyi törkeän pahoinpitelyn yritykseen ja virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli tapahtuma-aikaan mielisairauden takia syyntakeeton. Tästä syystä oikeus jätti tuomitsematta hänelle rangaistusta.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat