Syyte: Mies yritti murhata poliisin sairaalan pihalla Turussa – paini poliisin kanssa minuutteja, yritti vetää aseen tämän kotelosta eikä ollut moksiskaan etälamauttimesta

5:37
Viime elokuussa Suomi kohisi Porvoon poliisiampumisista, joista epäillyt veljekset vangittiin. Katso MTV Uutisten juttu!

Poliisin kanssa Turussa sairaalan pihalla paininutta miestä syytetään poliisimurhan yrityksestä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan mies yritti tappaa virkatehtävissä olleen vanhemman konstaapelin Turun yliopistollisen keskussairaalan pihassa. Syytteeseen johtanut välikohtaus sai alkunsa, kun poliisipartio oli pysäyttämässä autoa rattijuopumusepäilyn takia sairaalan pihalla viime kuussa.

Poliisimurhan yrityksestä epäilty mies oli pysäytettävän auton matkustajana. Syytteen mukaan mies oli noussut autosta poliisin käskyttäessä, mutta potkaissut heti poliisia reiteen.

Kun poliisi oli ottanut miehen hallintaotteeseen ja vienyt tämän maahan, mies oli noussut ja lyönyt poliisia päin kasvoja. Poliisi torjui iskun kädellään. Tämän jälkeen sekä poliisi että mies kaatuivat maahan siten, että poliisi oli miehen päällä.

Maassa maannut mies yritti ottaa poliisin pistoolin ulos kotelosta vetämällä asetta muutaman kerran. Tämän jälkeen mies oli vielä erikseen yrittänyt avata asekotelon nepparia ja sanonut englanniksi, että aikoo tappaa poliisin, syyttäjän haastehakemuksessa kerrotaan.

Poliisi löi miestä kyynärpäällä otsaan estääkseen tämän aikeet.

Minuuttien paini

Mies irrotti otteensa aseesta saatuaan iskun päähän, mutta ei antautunut. Mies ja poliisi painivat maassa useiden minuuttien ajan.

Hetken kuluttua paikalle tullut toinen poliisi ampui miestä etälamauttimella kaksi kertaa. Myös painiin joutunut poliisi ampui miestä etälamauttimella. Lisäksi molemmat poliiseista käyttivät kaasusumutinta miehen nujertamiseksi.

Tässäkään vaiheessa mies ei syyttäjän mukaan kuitenkaan suostunut poliisin käskytettäväksi, vaan alun perin tilanteeseen joutunut poliisi on joutunut lyömään miestä vielä neljä kertaa teleskooppipatukalla takareiteen.

Mies saatiin lopulta rautoihin ja poliisiautoon. Uho jatkui kuitenkin vielä matkalla poliisiasemalle. Syyttäjän mukaan mies oli uhannut ampua poliisit kuoliaaksi.

Asiaa puidaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta murhan yrityksestä sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja