Mainos

Kosovon albaanien tiedottaja ammuttiin

Kosovon albaanien tiedotuskeskuksen johtaja Enver Maloku murhattiin tänään kotinsa lähellä Pristinassa, ilmoittivat Kosovon tulitaukoa valvovat Etyjin tarkkailijat.

Etyjin edustaja Sandy Blyth kertoi, että kolme miestä avasi tulen Malokua vastaan hänen kotinsa ulkopuolella. Tiedotuskeskuksen mukaan Maloku haavoittui vakavasti, ja hänet vietiin sairaalaan, jossa hänelle tehtiin leikkaus. Hän kuitenkin menehtyi vammoihinsa. Tiedotuskeskus KIC on maltillisena tunnetun albaanipoliitikon Ibrahim Rugovan johtaman Kosovon demokraattisen liiton uutistoimisto. Maloku oli myös puolueen äänenkannattajan Informatorin päätoimittaja. Malokua vastaan tehtiin murhayritys myös viime heinäkuussa. Silloin hän selvisi täpärästi hengissä.

Murha sattui ajankohtana jolloin Etyjin edustajat yrittävät taivuttaa Kosovon vapautusarmeijaa UCK:ta vapauttamaan panttivangiksi ottamansa kahdeksan serbisotilasta. Panttivankidraama on kiristänyt tilannetta Kosovossa, mutta osapuolet ovat pidättyneet suuremmista sotilaallisista operaatioista neuvottelujen ollessa käynnissä.

UCK:n edustajan mukaan järjestö saattaa vapauttaa osan panttivangeistaan, mutta odottaa sen jälkeen, että myös Jugoslavia vapauttaisi vankiloissaan olevia albaaneja. Etyjin tarkkailijoihin kuuluva Jörgen Grunnet kertoi tänään tarkkailijoiden saaneen tavata panttivankeja. Kaikki olivat hänen mukaansa olleet hyvässä kunnossa.
(STT-RB-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.