Koskelan tapaus muistuttaa Kotkan julmaa lapsimurhaa: 14-vuotias poika tapettiin matkalla discosta kotiin – kolme nuorta käytti silmitöntä väkivaltaa

8:14
Koskelan surman yksityiskohdat ovat järkyttäneet monia, katso keskustelu videolta.

Koskelan teinisurma on järkyttänyt koko Suomea. Kolmea 16-vuotiasta poikaa syytetään ikätoverinsa julmasta murhasta. Tapausta on kauhisteltu ja siitä on järkytytty, mutta se ei ole täysin ainoa laatuaan. Vuonna 1998 Kotkassa nuori poika joutui toisten nuorten murhaamaksi, täysin ilman syytä.

Murha tapahtui 7. päivä syyskuuta 1998 Kotkan Malmingilla pienteollisuusalueella. Henkirikos tapahtui illalla puoli kymmenen jälkeen.

14-vuotias poika oli matkalla kotiin kouludiscosta ystävänsä kanssa. Pojat pyöräilivät juovuksissa olleiden 18-vuotiaan pojan ja tämän kahden kaverin ohi. Meluisa seurue pysäytti kaksikon, mutta toisen pojista onnistui jatkaa matkaa.

14-vuotias uhri jäi yksin vanhempien poikien kanssa.

Uhri aneli lopettamaan

Kolmikko aloitti silmittömän väkivallan koulupoikaa kohtaan. Poika oli anellut tekijöitä polvillaan lopettamaan, mutta anelut eivät auttaneet.

Samalla tavalla myös Koskelan teinisurman uhri pyysi tekijöitä lopettamaan, mutta mikään ei auttanut. Kummassakaan henkirikoksessa ei ollut mitään selkeää syytä, joka olisi johtanut väkivaltaan.

14-vuotiasta kotkalaispoikaa puukotettiin, potkittiin ja lyötiin eri puolille kehoa, kun tämä makasi jo maassa. Uhrista löytyi 112 veitseniskua.

Lopuksi yksi tekijöistä murskasi uhrin pään 13 kilon painoisella kivellä. Nuori poika kuoli kymmenessä minuutissa.

Teolle ei löytynyt mitään erityistä motiivia.

Kahdeksannen luokan tuona syksynä aloittanutta poikaa kuvailtiin kiltiksi ja aina ystävälliseksi. Hän ei olisi itse tehnyt pahaa kenellekään.

Teko ei unohdu

Syyttäjän mukaan Kotkan henkirikos oli erityisen julma. Tapauksen tutkinnassa mukana ollut poliisi kuvaili henkirikosta aikanaan Kymen Sanomissa raa'aksi ja kertoi, ettei ollut urallaan kohdannut mitään yhtä järjetöntä ja sairasta.

Samalla tavalla poliisi on kuvaillut myös Koskelan epäiltyä teinimurhaa: sadistiseksi ja julmaksi. Teoksi, jota sitä tutkineet poliisit eivät unohda koskaan.

Syyttäjä piti Kotkan rikosta kokonaisuutena arvioituna törkeänä myös siksi, että se kohdistui sattumalta paikalle tulleeseen lapseen, joka itse ei antanut vähäisintäkään aihetta väkivaltaan.

Vain yksi sai elinkautisen

Päätekijä, 18-vuotias poika tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta. Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen elokuussa 2011.

Murhan toinen päätekijä sai vain hieman yli 11 vuoden tuomion, sillä hän oli tekohetkellä alaikäinen.

Mielentilatutkimuksen mukaan molemmat olivat tekoa tehdessään täydessä ymmärryksessä.

Kolmas seurueeseen kuulunut poika sai hovioikeudessa vain kahden vuoden tuomion. Hän ei osallistunut itse pahoinpitelyyn, vaan antoi päätekijälle käyttöön veitsen.

Molemmat päätekijät olivat koeajalla aiemmista rikoksista.

Koskelan teinimurhasta syytetään kolmea alaikäistä poikaa. Syyttäjä vaatii myös heille mielentilatutkimusta. Oikeudenkäynti jatkuu ensi viikolla Helsingin käräjäoikeudessa.

0:33
Katso videolta miten Koskelan teinimurhasta epäillyt pojat keskustelivat keskenään teon jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja