Lue viestit: Näin Koskelan murhasta syytetyt snäppäsivät toisilleen teon jälkeen – "Olisitpa lopettanut ajoissa"

Näin kaksi Koskelan murhasta syytettyä poikaa keskusteli henkirikosta seuraavana päivänä – katso viestinvaihto videolta 0:33
Katso videolta, miten kaksi syytetyistä pojista keskusteli teosta henkirikoksen jälkeisenä päivänä.

Koskelan murhan esitutkintamateriaali paljastaa teosta syytetyn poikakolmikon välisen kirjeenvaihdon. Viesteistä selviää, että rikosta edeltäneenä päivänä keskustelu pyöri jo paljon uhriin kohdistuvan väkivallan ympärillä.

Uhrin lyömistä suunniteltiin ja odotettiin, minkä lisäksi valmisteltiin alkoholin hankkimista. Viestiketjussa oli myös jonkin verran väkivallan aikaisia viestejä, mutta suuri osa koski teon jälkeistä aikaa. Silloin tunnelma oli selvästi muuttunut.

MTV Uutiset ei ole korjannut viestien kieliasua, vaan ne ovat tässä jutussa alkuperäisessä muodossaan. Lisää viestejä jutun videolla.

– En vaa tiiä mitä me tehää nyt, yksi pojista viestitti toiselle rikosta seuraavana päivänä.

– Tuntuu et mu sielu o lähteny, toinen vastasi.

– Et ees haluu tietää mitä keikkee sille teit, ensimmäinen vastasi.

– Oisitpa lopettanu ajoissa.

Myöhemmin pojat puivat tunnelmiaan, puhuivat tekemisistään ja tekemättä jättämisistään sekä jopa jopa spekuloivat sitä, voisivatko jotenkin hävittää todisteet teosta.

Viesteissä pojat ilmaisevat toisilleen myös katumusta ja toivetta siitä, että tehdyt saisi tekemättömiksi.

Oliko tekstit kirjoitettu poliisille?

Syyttäjä on epäillyt, että keskusteluja on käyty poliisin löydettäväksi. Niissä korostetaan kolmannen tekijän roolia. Kolmannen pojan puolustus on epäillyt, että viesteillä pyrittiin vierittämään teon vastuu hänen harteilleen. 

Kuulusteluista käy ilmi, että kaksi syytetyistä oli tallentanut teon jälkeen käymäänsä Snapchat-keskustelua tarkoituksella. Poliisi kysyi tälle syytä kuulusteluissa.

– Me haluttiin, että se joka sen lukee, siiitä näkisi miltä meistä oikeasti tuntuu, että jos se jotenkin auttaisi asiaa, poika vastasi.

Lue myös:

    Uusimmat