Koskelan julman teinisurman uhri kuoli lukuisiin vammoihin – syyttäjän teonkuvaus on pitkä ja karu

Helsingin Koskelan teinisurman uhrille aiheutettiin valtava määrä vammoja ennen hänen kuolemaa. Uhrin saamat vammat paljastuivat keskiviikkona, kun oikeudenkäynti asiassa alkoi.

Kolmea 16-vuotiasta poikaa syytetään 16-vuotiaan pojan murhasta, ryöstöstä ja kolmesta pahoinpitelystä. Pojat myöntävät pahoinpitelyt, mutta he kiistävät syyllistyneensä murhaan.

Kaksi syytettyä myöntää syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen, yksi myöntää vain pahoinpitelyn. Viimeisin syytetty oli teon aikana useamman tunnin pois paikalta Koskelassa sijaitsevasta puistosta.

Keho täynnä mustelmia

16-vuotiaan pojan saamat vammat ovat karua luettavaa. Pelkästään vammaluettelo on puolitoista sivua pitkä.

Uhrille aiheutui lukuisia verenpurkaumia, haavoja ja hankaumia. Hänen kehonsa oli täynnä mustelmia. Aivoihin oli myös tullut verenvuotoa ja hapenpuutevaurio.

Uhrin kuolemansyy oli lähes kaikkien kylkiluiden murtumat, aivojen ruhjeet ja aivojen lukinkalvonalaiset verenpurkaumat.

Syyttäjän mukaan tappo tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, se oli kokonaisuutena arvostellen törkeä ja tekoa oli suunniteltu etukäteen.

Väkivalta kesti tunteja

Syyttäjän mukaan uhria pahoinpideltiin illalla 4. joulukuuta noin neljän tunnin ajan. Väkivaltaisia tekoja tehtiin eri puolilla Koskelan sairaala-alueella sijaitsevaa puistoa.

Uhri oli kutsuttu paikalle puistoon juhlimaan yhden syytetyn 16-vuotissyntymäpäiviä. Syytetyt olivat syyttäjän mukaan jo etukäteen suunnitelleet väkevän alkoholin hankkimista ja sen juottamista uhrille. Lisäksi pojat suunnittelivat väkivallantekoja uhria kohtaan.

Nelikko meni puistoon yhdessä, mutta pian yksi syytetyistä joutui lähtemään käymään sairaalassa. Hän oli poissa ainakin pari tuntia.

Uhria potkittiin ja lyötiin

Pahoinpitely alkoi potkimalla uhria jalkaan ja lyömällä häntä kerran nyrkillä kasvoihin.

Uhri kaatui maahan, jonka jälkeen kaksi paikalla ollutta syytettyä löi uhria useita kertoja nyrkillä kehoon ja päähän. Pojan päälle myös heitettiin jotakin ja hänelle juotettiin väkisin alkoholia samalla suuta auki pitäen.

Uhri oli sanonut itkuisena, ettei hän ota juomaa enää, jonka seurauksena toinen paikalla olleista syytetyistä potkaisi häntä päähän.

– Lopeta äijä, lopeta, mä oon sun puolella, sinuna joisin tän nyt, syntymäpäiviään juhlinut syytetty kannusti uhria juomaan.

Uhri pyysi lopettamaan

Väkivalta jatkui. Toinen syytetyistä sanoi jossakin vaiheessa toiselle, että "mä tapan kohta jonkun, mä tapan (uhrin nimi)".

Uhri oli pyytänyt tekijöitä useita kertoja lopettamaan ja kieltänyt heitä pahoinpitelemästä häntä.

Samaan aikaan syytetyt kuvasivat kännyköillään väkivaltaa.

Kaksi syytettyä myös viestitteli sairaalaan menneen kolmannen syytetyn kanssa tapahtumista. Kolmas vastasi, että "ette anna sen lähtee himaan" ja "mua vituttaa nyt iha vitusti et heti ku tuun sinne nii lyön sitä vittu kovaa pari kertaa naamaan".

Puistossa paikalla olleista syytetyistä vanhempi yritti murtaa uhrin kättä.

Kuristettiin kaulalta

Kauemmas siirryttyään nuoret jatkoivat uhrin päähän potkimista ja lyömistä. Vanhempi syytetyistä kuristi uhria takaapäin käsivarrellaan ja nosti hänet samalla ilmaan. Uhri yritti vetää kättä pois saadakseen henkeä.

Uhri pääsi jo kerran maasta ylös, mutta hän kaatui heti takaisin.

Nöyryyttävä väkivalta jatkui

Uhri vietiin lavarakennelman luo, jossa kolmikko alkoi heitellä häntä tyhjillä oluttölkeillä päähän. Yksi heistä heitti pojan päähän myös täyden oluttölkin.

Viimeisenä paikalle saapunut syytetty virtsasi uhrin päälle.

Lyömiset ja potkut jatkuivat ja aseena oli myös metalliputki.

Vanhin syytetty talloi ja potki maassa makaavaa uhria jalkoihin ja sukupuolielinten alueelle. Lisäksi hän hyppäsi maassa maanneen uhrin pään päälle polvillaan ja hyppäsi lavalta tämän päälle polvillaan.

Tämä sama poika antoi myös toiselle syytetylle papattimaton, jonka syntymäpäiväsankari laittoi uhrin pakaroiden väliin ja sytytti sen. Papatit alkoivat räjähdellä.

Jossakin vaiheessa uhrin alavartalo oli riisuttu paljaaksi.

Väkivalta jatkui peräti neljän tunnin ajan, jonka jälkeen tekijät poistuivat paikalta ja jättivät uhrin tiedottomana puistoon.

Uhri kuoli muutamaa tuntia myöhemmin vammoihinsa.

Syyttäjä vaatii pojille ehdottomia vankeusrangaistuksia murhasta, mutta vielä ei tiedetä, kuinka montaa vuotta vankeutta heille vaaditaan.

Oikeudenkäynti jatkuu maaliskuun alussa.


Lue myös:

    Uusimmat