Mainos

Kosatshev: Suomen Venäjä-keskustelu ei häiritse maiden suhteita

Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatshev vakuuttaa, ettei Suomen sisäinen Venäjä-keskustelu häiritse Venäjän ja Suomen hyviä suhteita. Kosatshev kertoi myös saaneensa kokoomuksen Venäjä-kannanotoista liioiteltua tietoa.

Kosatshev tapasi Suomen valtionvarainministeri Jyrki Kataisen Moskovassa vain reilu viikko sen jälkeen, kun Katainen totesi Kokoomuksen kesäkokouksessa ettei Venäjä ole taloudellinen suurvalta.

- Eli Venäjä ei ole taloudellinen suurvalta, ei millään mittarilla. Mutta joka tapauksessa, kun katsomme kuinka vaikkapa Venäjä käyttäytyy, se on omasta mielestään suurvalta hyvinkin monella mittarilla mitattuna, Katainen totesi puolueen kesäkokouksessa Verkkouutisten purkaman nauhan mukaan.

Suomessa kommentti herätti vilkkaan keskustelun, jota Venäjän duuman ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja pitää kuitenkin turhanaikaisena.

- Mitä tulee siihen, onko Venäjä suuri maa tai supervalta, mielestäni keskustelu on aika abstraktia teoriaa, jolla ei ole käytännön merkitystä, Kosatshev kuvaili.

- Herra Katainen kertoi minulle puolueensa linjan, ja totesi, että kokoomuksen mielestä Venäjä on suurvalta ulkopoliittisesti, muun muassa sotilaallisesti, mutta että toistaiseksi Venäjällä ei ole sitä asemaa maailmantaloudessa johon sen koko muuten oikeuttaisi hän jatkoi.

- Suomen kokoomuspuolueessa ei mielestäni näy minkäänlaista venäläisvastaisuutta, hän lisäsi.

Katso Mirja Sipisen jutut Moskovasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.