Koronavirus koiralla Hongkongissa – nyt viranomaiset kehottavat välttämään lemmikkien suukottelua

Tarttuuko virus lemmikkeihin? Ovatko astmaatikot vaarassa? Vastaamme nyt MTV Uutisten lukijoiden koronaviruskysymyksiin 9:34
Tarttuuko virus lemmikkeihin? Ovatko astmaatikot vaarassa? MTV Uutiset Live etsi vastaukset lukijoiden kysymyksiin koronaviruksesta.

Hongkongin viranomaiset ovat varoittaneet asukkaitaan lemmikkien suukottelusta. Varoituksella pyritään ehkäsemään koronaviruksen leviämistä.

Hongkongissa todettiin noin viikko sitten koronavirus 17-vuotiaalla pomerian-rotuisella koiralla. Koiran omistaja oli aiemmin sairastunut koronavirukseen.

Viranomaisten mukaan koiralle tehty testitulos oli heikosti positiivinen. Käytännössä testituloksessa havaittiin pieni määrä COVID-19-virusta. Näytteestä ei voitu tulkita, onko määrä niin suuri, että se aiheuttaisi taruntunoja ja infektioita.

Käsihygienia kunniaan

Kaupungin terveysviranomainen julkaisi tiedotteen, jonka mukaan tartunta oli todennäköisesti siirtynyt ihmisestä koiraan.

Lemmikinomistajia on viranomaisten ohjeissa kehotettu pitämään huolta hyvästä käsihygieniasta sen jälkeen, kun he ovat käsittelleet tai ruokkineet lemmikejään. Lemmikkien suukottelua kehotettiin niin ikään välttämään.

Paikallinen eläinsuojelujärjestö painottaa tiedotteessaan, ettei lemmikinomistajien olekaan syytä panikoitua.

Koiralla ei ollut tautioireita, ja se pidetään asianmukaisesti karanteenissa. Järjestö muistuttaa, ettei viruksen kantaminen automaattisesti tarkoita tartuntavaaraa ja taudin leviämistä.

Koiran viruslöydöksestä raportoitiin Maailman terveysjärjestö WHO:lle, joka alkoi selvittää asiaa. Jo aiemmin Hongkongissa määrättiin karanteeni koirille ja kissoille, joiden kodeissa koronavirustartunta on todettu.


Lue myös:

    Uusimmat