Lemmikkikaupassa puhkesi koronarypäs Hongkongissa – viranomaiset ryhtyivät tiukkoihin toimiin: Noin 2000 pieneläintä lopetetaan

Hongkongissa aiotaan lopettaa noin 2000 hamsteria ja muuta pieneläintä lemmikkiliikkeessä puhjenneen koronatartuntaryppään vuoksi, kertoo BBC.

Tartunnat on jäljitetty liikkeen työntekijään ja ne ovat deltavarianttia.

Liikkeessä todettiin tartunta 11 hamsterilla. Chinchilloilla ja kaneilla tartuntoja ei todettu, mutta myös niitä aiotaan lopettaa varotoimenpiteenä.

Hongkongissa noudatetaan tiukkaa zero covid -henkistä politiikkaa ja niinpä nyt on päätetty lopettaa myös muiden liikkeiden pieneläimiä yhteensä 34 eri liikkeestä. Lopetettavia eläimiä on yhteensä noin 2000.

Kaikkien jotka ovat ostaneet tai saaneet hamsterin lemmikiksi joulukuun 22.päivän jälkeen tulee luovuttaa hamsterinsa viranomaisille, jotka toimittavat ne edelleen lopetettavaksi.

Koronaviruksen on todettu tarttuvan ihmisiltä eläimiin. Siitä ei kuitenkaan BBC:n mukaan ole vielä pitävää näyttöä, voiko virus tarttua myös eläimeltä ihmiseen.

– Lemmikkien omistajien tulisi noudattaa hyvää hygieniaa ja muistaa pestä käsiään eläimiin koskettuaan tai käsiteltyään heidän ruokaansa. Eläinten suukottelua on vältettävä, sanoo Hongkongin maataloudesta vastaava viranomainen Leung Siu-fai.

Hän myös lupaili, että lopetettavat eläimet lopetetaan hellävaraisesti.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Helsingin Sanomat.

WHO:n pääjohtaja ennusti omikronmuunnoksen aiheuttavan koronatartuntojen tsunamin – Seitsemän uutiset näyttää, miten omikron on vaikuttanut maailman tautitilanteeseen 1:51
WHO ennusti omikronmuunnoksen aiheuttavan koronatartuntojen tsunamin – näin omikron oli ehtinyt vaikuttaa maailman tautitilanteeseen 14. tammikuuta mennessä




Lue myös:

    Uusimmat