Koronavirus jyllää KHL:ssä, mutta Jokerit lähtee vierasreissulle hyvillä mielin – "Totta kai yleinen tilanne huolettaa"

7:27
Tulosruutu: Jokerit kärsi kotitappion Moskovan TsSKA:lle.

Jokereiden KHL-käysi alkoi tavallaan uudelleen perjantaina, kun joukkue voitti kotikentällään Sibirin. Taukoa edellisestä ottelusta ehti kertyä 16 päivää koronakaranteenin vuoksi. 

Sunnuntaina Jokerit hävisi toisessa tauon jälkeisessä ottelussaan Moskovan TsSKA:lle kotonaan maalein 2–4. Päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoo tauon näkyneen Jokereiden otteissa.

– Kaikesta tyytyväisin olen, kun pääsemme pelaamaan. Vähän pääsimme pelin makuun ja sitten odotimme 16 päivää seuraavaa peliä. Totta kai se rikkoo rytmiä.

Päävalmentaja ei kuitenkaan piiloutunut pelitauon taakse, vaan myönsi vastustajan olleen sunnuntaina parempi.

– Meidän tehtävämme, pelaajien ja valmentajien, on keskittyä tähän urheiluun ja pistää joukkue valmiiksi. Perjantain pelistä voitto ja tänään tappio, varmasti on hyvää, mutta paljon on kehitettävää myös, Marjamäki sanoi.

– Välillä tulee lunta tupaan ja vastoinkäymisiä, mutta pitää olla iloinen, että pääsemme pelaamaan, ja ottaa pelitapahtumista kaikki irti.

Jokerit pelasi TsSKA:ta vastaan kauden neljännen ottelunsa. Lisäksi joukkueen tilillä on kauden avausottelusta merkitty tekninen tappio Dinamo Minskille, kun Jokerit jätti matkustamatta otteluun. Voittoja tilillä on kolme.

Seuraavaksi Jokerit lähtee kolmen ottelun vieraskiertueelle. Tiistaina joukkue pelaa Omskissa, torstaina Tsherepovetsissa ja lauantaina Jaroslavlissa. KHL-joukkueista on pitkin syksyä kuulunut huolestuttavia uutisia koronaviruksen leviämisestä joukkueissa.

Venäjälle matkustaminen ei kuitenkaan Marjamäkeä hermostusta. Hän muistuttaa joukkueen pysyttelevän matkalla omissa oloissaan.

– Ei reissuun lähtö huoleta, mutta totta kai yleinen tilanne huolettaa. On se sitten Suomessa tai Venäjällä. Pitää vain kantaa oma vastuumme siitä ja tehdä kaikki fiksusti ja niin hyvin kuin pystymme, Marjamäki sanoo.

– Nautitaan joka päivästä, mitkä saamme olla yhdessä ja yritetään olla fiksuja käsihygienian ja muiden asioiden kanssa.

Jokereilta jäi koronakaranteenin vuoksi pelaamatta kaikkiaan viisi ottelua. Otteluiden siirrot tuovat jo valmiiksi tiiviiseen peliohjemaan tiukkoja rupeamia. Esimerkiksi Joulukuussa Jokerit pelaa kahdeksan päivän aikana viisi ottelua. Marjamäen mukaan lisäsiirrot veisivät ongelmiin.

– Se vaatii paljon pelaajilta ja joukkueelta. Onneksi saatiin viisi siirrettyä, mutta kaikki ymmärtävät, että seuraavaa viittä ei voi enää siirtää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja