Jesse Joensuu haluaa mestari TsSKA:sta mittatikun Jokereille – "Emme olleet parhaimmillamme"

Jokerit koki jääkiekon KHL-liigassa kauden ensimmäisen tappionsa kaukalossa, kun se hävisi 2–4 Moskovan TsSKA:lle. Itäliigan hallitseva mestari kaappasi pisteet tililleen voittamalla päätöserän 3–0.

–  Vaikka johdimme peliä, vastustaja ansaitsi voiton, Jokerien hyökkääjä Jesse Joensuu myönsi.

TsSKA sai unelma-alun, kun se viimeisteli vastahyökkäyksestä jo 57 sekunnin kohdalla. Kuudennella minuutilla Joensuu ohjasi David Sklenickan laukauksesta 1–1.

– Meidän suoritus oli ihan ok. Mutta vastustaja kamppaili terävämmin, liikkui paremmin ja pelasi ahnaammin. Emme olleet parhaimmillamme, Joensuu harmitteli.

Joensuu tahkosi aivan kauden alussa samassa ketjussa Marko Anttilan ja Antti Pihlströmin kanssa. Sunnuntaina rinnalla olivat Brian O´Neill ja sesongin debyyttinsä pelannut Eeli Tolvanen.

– Kaikki neljä ovat tosi hyviä pelaajia, mutta erilaisia. Esimerkiksi Brianin ja Eelin kanssa pelatessa pitää pyrkiä luistelemaan sekä karvaamaan kiekkoa, Joensuu taustoitti.

Yleisöennätys ja TsSKA:sta mittatikku

Lehtereillä oli kaikkiaan 3  901 katsojaa, mikä on paras lukema Jokerien kolmesta kotiottelusta. Koronarajoitusten takia maksimi noin 13  000 katsojan areenalle on 4  500.

Eteläpäätyyn ryhmittyneet parisen sataa fania rumpuineen pitivät ajoittain äänekästä kannustusmökää, johon innostui mukaan jokunen muukin muista katsomolohkoista.

– Hienoa saada pelin aikana yksittäisistä onnistumisista tunnustusta faneilta – kannustus on meille iso juttu, Joensuu kertoi.

Ennen perjantaista ja pyhän kotipeliä Jokereilla oli otteluista korona-karanteenin takia jopa 16 vuorokauden tauko. TsSKA:lla ei paussia ole ollut. Sillä on pelejä pelattuna Jokereihin verraten tuplasti enemmän eli kahdeksan.

– Totta kai tuollaiset asiat vaikuttavat. Mutta KHL:n palkkakaton takia kukaan ei pysty rakentamaan enää sellaisia reservejä ja joukkueita, että meillä ei ole mitään tekosyitä, Joensuu aprikoi.

– Tämä oli sellainen mittatikku meille, mistä pitää ottaa opiksi. Meidän pitää olla parempi kuin TsSKA, kun tämä kausi päättyy, Joensuu mottosi STT:lle antamassaan haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja