Korona sai Dorothea Wiererin kääntämään päänsä – teki suuren uraansa koskevan ratkaisun

3:20
Dorothea Wierer voitti helmikuussa Anterselvan MM-kisoissa kaksi kultaa: toinen niistä irtosi tiukassa taistelussa normaalimatkalla.

Italialainen ampumahiihtotähti Dorothea Wierer, 30, päätti jatkaa uraansa koronaviruspandemian käännettyä hänen päänsä, NRK kertoo.

Wierer oli vihjaillut aiemmin uransa päättämisellä kuluneeseen kauteen. Italialainen vieläpä saavutti Anterselvassa koti-MM-kisoissa komeasti kaksi kultaa ja kaksi hopeaa.

Wierer pohti, että ura voisi olla siinä – lajin vaatimukset ja velvoitteet, haastattelut, valokuvaukset ja kaikki muu ylimääräinen oli vienyt häneltä energiaa. Wierer koki, että hänestä oli tullut lähes kone eikä hänellä ollut juurikaan aikaa rentoutua.

Wierer muistaa eräänkin kerran, kun hän oli harjoitusleirillä ja hänen täytyi tehdä haastattelu Milanossa, ja hän oli takaisin vasta kolmen aikaan yöllä. Aamulla harjoitukset joukkueen kanssa starttasivat kahdeksalta.

– Se oli todella raskasta, Wierer sanoi.

Kun korona alkoi jyllätä, Wiererin liekki huippu-urheilua kohtaan alkoi kuitenkin hiljalleen palata. 

– Mietin tilannetta huhtikuussa paljon ja rentouduin. Päätin yrittää jälleen. Minun täytyy toki kuulostella kroppaani ja motivaatiotani, mutta nyt minun motivaationi on todella hyvä.

Wierer kokee olonsa muutoinkin erinomaiseksi. Supertähti ei ole vielä päättänyt sitä, jatkaako hän aina Pekingin olympialaisiin 2022, mutta skenaario näyttää todennäköiseltä.

– Toivon niin, mutta sitä ei koskaan tiedä. 

– Uskon, että olympialaiset tulevat olemaan viimeinen maali, mutta niihin on kaksi vuotta vielä.

Wiererillä on kaikkiaan kolme maailmanmestaruutta, ja hän on voittanut maailmancupin kokonaiskilpailun kahdesti peräkkäin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja