Mainos

Korkojen nousu heikensi Tapiolan tulosta

Eläke-Tapiolan tulos painui alkuvuonna tappiolle. Yhtiön mukaan korkojen nousu alkuvuonna on painanut alas sijoitusten arovostuseroja.

Tapiolan vahinkovakuutuksen liikevoitto kasvoi vuoden alkupuoliskolla viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Sen sijaan Tapiolan henkivakuutusten liiketappio kutistui ja Eläke-Tapiola painui tappiolle. Vakuutusyhtiöstä kerrotaan, että sen tulosta on rasittanut korkojen nousu. Korkojen nousu on painanut alas sijoitusten arvostuseroja.

Vahinko-Tapiolan tammi-kesäkuun liikevoitto nousi 67 miljoonaan euroon 61 miljoonasta eurosta. Yhdistetty kulusuhde oli 103,5 prosenttia eli Tapiola maksoi hieman enemmän vahinkokorvauksia kuin sai vakuutusmaksuja. Tulosta vakuutusyhtiö tekee sijoitustuotoilla.

Henki-Tapiolan liikevoitto supistui 14 miljoonaan euroon 34 miljoonasta eurosta. Eläke-Tapiolan kokonaistulos jäi 50 miljoonaa euroa tappiolle, kun vuotta aiemmin tulosta kertyi 195 miljoonaa euroa.

Tapiola Pankki pienensi liiketappionsa 3,6 miljoonaa euroon 4,7 miljoonasta eurosta. Pankin asiakasmäärä kasvoi tammi-kesäkuun aikana 15 000:lla 63 500:aan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.