Mainos

Korjaamot: Katsastaminen ei kiinnosta kaikkia

Autokorjaamot ovat saamassa oikeuden tarjota katsastuspalveluja. Tavoitteena on antaa autoilijoille mahdollisuus huollattaa ja katsastuttaa autonsa niin sanotulla yhden luukun periaatteella.

Autoalan korjaamoiden liiton puheenjohtaja Erik Hellberg arvelee, ettei muutos innosta kaikkia korjaamoja ryhtymään myös katsastajaksi

- Riippuu lain sisällöstä. Jos se on sellainen, että samoissa tiloissa pystytään korjaamaan ja katsastamaan, niillä paikkakunnilla, joilla ei ole katsastusasemaa, mielenkiintoa voi löytyä. Jos mennään siihen, että täytyy olla erilliset laitteet ja erilliset tilat, silloin bisnes menee suurille merkkiliikkeille, Hellberg sanoo.

Hellbergin mukaan laitepuolella on paljonkin korjaamoita, joilla on mahdollista lähteä katsastustoimintaan mukaan. Toiminta vaatii muitakin asioita.

- Koulutus on yksi asia ja kaikilla korjaamoilla ei ole sellaista laatujärjestelmää, mitä tullaan edellyttämään.

Puheenjohtajan mielestä Suomeen ei ole tulossa uusien asemien ryntäystä.

- Asemia ei tule olemaan satoja. Ensi vaiheessa luku jää kymmeniin korjaamoihin. Nyt annetaan mahdollisuus kuitenkin, Hellberg arvelee.

Hänen mukaansa korjaamokilpailukin kiristyy entisestään, kun katsastusasemille annetaan puolestaan mahdollisuus korjaamotoimintaan.

Raha tietysti kiinnostaa ja kiristyvän kilpailun odotetaan laskevan hintoja. Hellberg ei vedä mutkia niin suoriksi.

- Lakimuutos ei tuo paljoa nousua hintoihin. En usko myöskään suureen hintojen laskuun. Kilpailu sanelee, mihin autoilija menee. Helpompaahan se on, kun saadaan kaikki palvelut yhdestä luukusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.