Korista kynttilät nastakoruilla juhlapäivän mukaan

Sisustusliikkeessä parilla eurolla myytävä kynttiläkoru jää ostamatta täytenä turhakkeena mutta, jestas, miten mukava niitä on väsäillä kotioloissa. Kynttilät tuovat tunnelmaa kotiin ja pieni koru kynttilän kyljessä muistuttaa kuluvasta juhlasta.

Korulla tuunattu kynttilä personoi kotisi tuikut juhlaan ja omaan tyyliisi sopiviksi. Koristeltu kynttilä on myös mukava lahja pikkujoulupaketteihin tai joulupukin konttiin pakattavaksi. Käsityöläiselle voi antaa napeilla koristetun kynttilän, rakkaalle sydämin koristellun ja anopille adventtinumeroin merkatut neljä kynttilää.

Kynttiläkorun pohjaksi käy tavallinen nasta. Kun nastan valkoinen muovipinnoite kuoritaan pois, paljastuu sen alta kultainen metallipinta. Nastaan voi liimata lähes mitä tahansa kodin kätköistä löytyvää rekvisiittaa.

Adventtikynttilöiden numerot väännettiin rautalangasta ja valmis numero sydänkehyksineen kiinnitettiin kynttilän kylkeen nastalla. Kultaisen nastan pinta maalattiin harmaalla kynsilakalla metallilangan sävyiseksi. Maalaustelineenä toimi omena, jonka kylkeen nastat oli helppo tökätä lakkaamisen ajaksi.

Itsenäisyyspäivän juhlaan sopivat Suomen liput askarreltiin softis-levyistä. Sininen risti liimattiin valkoiseen pohjaan nahkaliimalla kuten koko komeus lopulta nastaan.

Softiksesta on helppo sommitella sydämiä, tähtiä ja vaikkapa pieniä pinkkejä possuja pienten piparkakkumuottien avulla. Paina muotilla kuvio softikseen ja leikkaa painaumia pitkin. Askartelukaupasta saatavasta euron hintaisesta softis-levystä saat kuviot vaikka koko suvun kynttilöihin.

Punaiseen kynttilään sopivat joulukoristeet olivat osa kirpputorilta löytynyttä kultaista koristeketjua. Enkelit ja tähdet leikattiin irti ketjusta ja ne liimattiin nastaan nahkaliimalla.

Myös omasta korulippaasta voi löytyä sopivia aarteita kynttilään pistettäviksi. Vanhat nappikorvakorut ja rintaneulat on helppo tuikata kynttilään ja kynttiläkauden jälkeen palauttaa korulippaaseen.

Kynttiläkoruun voi hyödyntää askartelulaatikosta löytyvät metallilangat ja helmet. Pujota helmiä ja paljetteja metallilankaan, muotoile lanka haluamaasi muotoon ja pistä se kynttilän kylkeen metallilangalla tai nastalla.

Tuunausinnon pyörteissäkin on kynttilöiden kanssa muistettava huolehtia paloturvallisuudesta:

- Älä käytä kynttiläkoruihin helposti syttyviä materiaaleja.
- Polta kynttilät, niin korulliset kuin koruttomatkin, aina palamattomalla alustalla ja kaukana verhoista.
- Kynttiläkorua voi siirtää alaspäin sitä mukaa, kun kynttilä palaa pienemmäksi.
- Käytä koruihin vain sellaisia materiaaleja, joiden sotkeutuminen valuvaan steariiniin ei harmita hullun lailla.

kuvat ja teksti: Henna Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja