Mainos

Korealainen Ban Ki Moon vahvoilla YK:n johtoon

Eteläkorealainen Ban Ki Moon on jälleen voittanut turvallisuusneuvoston koeäänestyksen pääsihteerin paikasta. Virallinen äänestys käydään maanantaina.

Etelä-Korean ulkoministeri Ban Ki Moon on voittanut YK:n turvallisuusneuvoston koeäänestyksen ja näyttää vahvalta ehdokkaalta maailmanjärjestön uudeksi pääsihteeriksi.

Kyseessä oli jo kolmas epävirallinen koeäänestys. Ban sai kolmetoista kyllä-ääntä ja yhden ei-äänen. Yksi turvallisuusneuvoston jäsenmaista äänesti tyhjää.

Ban sai yhden äänen vähemmän kuin edellisessä koeäänestyksessä. Hän johtaa kuitenkin selvästi vahvinta kilpailijaansa intialaista Shashi Tharooria. Banin arvioidaankin olevan vahvoilla, kun turvallisuusneuvosto pitää virallisen äänestyksen maanantaina.

Ehdokkaan on saatava taakseen vähintään yhdeksän turvallisuusneuvoston viidestätoista jäsenmaasta. Lisäksi viidellä neuvoston jäsenistä, Yhdysvalloilla, Venäjällä, Britannialla, Ranskalla ja Kiinalla, on äänestyksessä veto-oikeus. Maiden ei kuitenkaan uskota käyttävän oikeuttaan.

YK:n pääsihteerin paikasta kilpailee kaikkiaan seitsemän henkilöä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.