KooKoo joutuu kamppailemaan tutun ongelman parissa: "Emme pysty siihen vastaamaan"

Vuoden valmentaja Jussi Ahokas tiivisti SM-liigayllättäjän menestysreseptin: ”Pelaajat heittäytyi tekemään toisilleen” 3:13
Videolla KooKoon valmentaja Jussi Ahokas Urheilusuoran haastattelussa.

Huippukauden SM-liigassa pelannut KooKoo joutuu rakentamaan pakettinsa jälleen uudelleen. 

KooKoo pelasi hienon kauden valmentaja Jussi Ahokkaan johdolla ennen kuin pelit päättyivät koronaviruksen takia. KooKoo taisteli taulukossa viidennelle sijalle. 

SM-liigan kauden valmentajaksi valittu Ahokas nosti Urheilusuoran haastattelussa esiin yhteistyön, sitoutumisen ja heittäytymisen merkityksen. 

– Positiivinen kierre antoi pelaajille itseluottamusta, Ahokas huomautti. 

KooKoolla ei ole silti varaa levätä laakereilla. Edessä on taas kova työ, että joukkue saadaan hitsattua iskuun syksyä varten. 

– Puolitoista kenttää lähti kärkimiehiä pois. Uudet pelaajat ovat kyllä kilpailukykyisiä, ja kohta julkaistaan varmaan lisääkin. 

Odotukset nuoriin pelaajiin

KooKoon viime kauden kärkihyökkääjistä esimerkiksi pistepörssin ykkösmies Kim Strömberg siirtyi SHL:n Oskarshamniin ja Anrei Hakulinen Lukkoon. Koko sarjan parhaaksi puolustajaksi valittu Matt Caito siirtyy niin ikään eteenpäin. 

– Olemme kuitenkin pienen budjetin seura. Kun pelaajat saavat ulkomailta rahakkaampia tarjouksia, emme pysty siihen vastaamaan. 

Kookoo hankki maalille ruotsalaisen Victor Brattströmin Timråsta, mutta hän teki NHL-sopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa. 

Nimekkäin vahvistus on Jokereista tullut hyökkääjä Ahti Oksanen. Muita uusia pelaajia ovat HIFK:sta tullut Teemu Engberg, Sportin Aleksi Ainali ja JYPin Samuli Ratinen

– Odotamme, että nuoremmat pelaajat täyttävät saappaita, ja heistä kehittyy kärkiketjujen pelaajia, Ahokas sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat