SaiPan superhankinnan Jarno Koskirannan perheessä on riittänyt viime päivinä säpinää – tuore isä kertoo kotiinpaluunsa taustoista: "Oli helppo tehdä diili"

3:40
Jarno Koskiranta puhkuu intoa kotiinpaluusta: ”Tämä on ollut selvä valinta pitkään”

SaiPa julkaisi keskiviikkona kovan luokan sopimusuutisen, kun seura tiedotti Jarno Koskirannan kanssa tehdystä kolmivuotisesta sopimuksesta.

Koskirannan, 33, perheessä on riittänyt tapahtumia viime päivinä muutenkin.

– Sopimus julkaistiin keskiviikkona, ja kuopus tuli ilmoille maanantaina. On tässä aikamoista säpinää ollut, Koskiranta sanoi torstaina C Moren Urheilusuora-ohjelmassa.

Tuore sopimus tarkoittaa sitä, että Koskiranta palaa SM-liigaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Hän pelasi Suomessa viimeksi kaudella 2012–2013 edustaessaan Tapparaa. Koskirannan edellinen SaiPa-kausi oli 2011–2012.

– Ihan positiivisin mielin on otettu (sopimus Lappeenrannassa) vastaan. Sitä on lähdetty hakemaan, että saataisiin vähän uutta nousua ja buumia tännepäin.

Koskiranta pelasi viime vuodet Venäjällä, KHL:ssä; ensin kaksi kautta Sibir Novosibirskissä, sitten viisi kautta sarjan suurseurassa, Pietarin SKA:ssa. Pietarin-vuosinaan Koskiranta pääsi juhlimaan myös KHL:n mestaruutta keväällä 2017.

Hän sanoo tienneensä jo kolme vuotta sitten, tehtyään pari viikkoa Gagarin Cupin voiton jälkeen SKA:n kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen, että keväällä 2020 olisi edessä paluu kotiin.

– Kyllä tämä oli itselle ja meille selvä valinta pitkään. Se, kun SKA-sopimus päättyi, oli pitkään viimeinen exit Venäjältä. Oli helppo tehdä diili SaiPan kanssa. Pääsimme aika helposti sopuun.

Missä asioissa Koskiranta kokee kehittyneensä eniten KHL-vuosiensa aikana? Miten hän näkee SaiPan tulevaisuuden? Miltä hänestä tuntuu ottaa lappeenrantalaisyleisön asettamat paineet hartioilleen? Näihin kysymyksiin saat vastauksen jutun yläreunassa olevalta videolta.

Urheilusuora torstaisin C Morella kello 19.30.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja