Kommentti: Räikkönen murskasi epäilyt epätodennäköisimmällä hetkellä

1:22

Kimi Räikkönen ensimmäinen paalupaikka 128 osakilpailuun tuli hetkenä, jolloin sitä häneltä osattiin kaikista vähiten odottaa: Monacon äärimmäisen virheherkällä katuradalla.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Monacon GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Siitä on kai alle vuorokausi, kun mainitsin itse ääneen keskustelussa, että Räikköseltä voidaan kyllä edelleen odottaa onnistumisia tämän kauden aikana, mutta missä tahansa muualla kuin Monacossa.

Räikkönen kertoi tuttuun tyyliinsä lehdistötilaisuudessa, ettei tämäkään aika-ajosuoritus aivan täydellinen ollut. Viimeistä kierrosta katsomalla voi todeta, että paalukierros oli ainakin hemmetin lähellä sitä.

Juuri ratkaisuhetkien virheet – niin kuskin kuin tallin puolelta – ovat olleet tähän asti este numero yksi sille, ettei Räikköstä olla nähty paalupaikalla liki yhdeksään vuoteen. Itse asiassa vielä isompi määrä eturivin paikkoja on mennyt tästä syystä sivu suun, vaikka aiemmissa osioissa Kimillä olisi homma ollut jo varsin hyvin hanskassa. Siksi Monacon kapeat kujat tuntuivat viimeiseltä paikalta tällaiselle suoritukselle.

Pitkän kuivan kauden päättäminen tietää nyt jäämättömästi uutta F1-ennätystä kahden paalupaikan välillä. Se on tavallaan myös kunnianosoitus Räikkösen mahtavaa uraa kohtaan, sillä koskaan ei voi sanoa, kuinka kauan suomalaista sankaria vielä nähdään näissä ympyröissä. Vastaavanlaista paluuta ylimmälle huipulle ei ole monta kertaa lajin historiassa nähty.

Nyt voidaan viimeistään sanoa, ettei paluu Ferrarille ole ollut virhe kummaltakaan osapuolelta. Seuraavaksi saadaan vielä jännittää, koska Räikkönen ottaa ensimmäisen voittonsa Ferrarilla sitten Belgian 2009. Ja mikä olisikaan paras paikka siihen kuin formula ykkösten huomion keskipiste – Monacon GP.

Katsomo-video ei ole saatavilla

4:50

1:31

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja